Ha valaki öngyilkos lesz, mi történik?
Lényegében csak meghal és elkerül a "semmibe"?
A többi embernek fájdalmat okoz, miközben ő nem érez semmit, mert már halott?
Nem hinném, hogy létezik pokol.
A kérdés egyébként elvi, nem tervezek ilyen ostobaságot tenni.
akkor miert teszel fel ilyen kerdest?
Egyaltalan hogy fordul meg a fejedben?
Nemtudom mi a problema, de szerintem vegyel be egy nyugtatot, vegyel egy meleg furdot, csinalj olyat amit szeretsz es lazits.
Ez tényleg csak elvi és filozófiai + vallási kérdés.
Nyilván az ember szeretteinek fáj ha elvesztik az embert. Akár természetes a halál, akár (ön)gyilkosság..
Hogy a halál maga a vég lenne vagy csak eme földi lét vége, ugye vallási kérdés. Ahogyan az is, hogy az öngyilkosság Isten szemében valóban olyan bűn lenne-e mint vallások állítják.
Ezekre nincs biztos válasz. Van bizonyíték rá, hogy a világ nem csak odáig terjed ameddig első ránézésre tűnik (és mint próbálják az emberek fejébe verni) vannak bizonyítékok rá, hogy a világunk csak egyfajta látszat. Ezekből következik eleve a testi halál utáni lét kérdésköre.
Pokol, Menny, Isten és Isten elleni bűnök kérdése már tényleg vallási téma. Én nem értem hogyan lehet például a Keresztények Bibliájának hinni, mint hiteles írásnak, bár úgy gondolom jó lenne ha igaz lenne.
Vallás téma bonyolult. De még a valóságunk tudományos, lehetőleg hiteles leírása is. Tehát a kérdésed a legnagyobb rejtélyeket boncolgatja.. a halált az ÖNgyilkosság megközelítéséből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!