Nevelési tanácsadóval kapcsolatban vannak kérdéseim? Bovebben lent?
1,oda mikor és milyen esetben viszi el a szulo a gyerekét?
2,mit csinálnak ott a gyerekkel?
3,a pszichológus minek alapján állapitja meg,hogy kell-e a gyereknek az iskolapszichológushoz járnia?
4,milyen vizsgálatokat végez a pszichológus?
Álltalános esetek az ok-okra:
1.Ha tanulási gondokkal küszködik
2.Gyakran kerül össze tűzésbe a többi gyerekkel
3.Ha kiközösitik
Álltalában elég heti egy-két alkalom és rövid időn belül megoldódik a probléma.
Megkérdeznek tőle néhány alapvető dolgot azaz a családi állapotára lesznek kiváncsiak vagy arra mivel szeretne figlalkozni...Abban az esetben ha a gyermek félénk avagy koncentrációs nehézségekkel küszködik azokban az esetekben ajánlott az iskola pszichológusához járnia.Csak elbeszélget a gyerekkel és megpróbálja abba az irányba terelni ami neki a legmegfelelőbb.
1 kérdés: Hiperaktivitás, figyelemzavar, oppozíciós zavar, bomlasztó viselkedés, verekedések, vagy ha őt verik és bántják. Ezeregy oka lehet.
2 kérdés: Megvizsgálják a gyereket, elbeszélgetnek vele és ha szükséges gyermekpszichiátriai beutalót adnak neki.
3 kérdés: Ahogy elbeszélget a gyerekkel, megfigyeli a viselkedését és a szülők elmondása alapján hoz ítéletet.
4 kérdés: Ha 14 lesz a fiad akkor csak beszélgetni fognak, esetleg rajzoltat vele valamit. :)
Én kétszer voltam nevtanban egyszer kilenc évesen másszor pedig 15 éves koromban :)
Remélem tudtam segíteni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!