A. D. D. -t mas neven ADHD-t allapitottak meg nalam. Magyarul a figyelemhiányos hiperaktivitas nevu betegsegmen "szenvedek". Ezt tudom elonyomre forditani?
Amit en hatarozok el abban maximalisan teljesitek, mert magamat kepes vagyok motivalni. a kreativ feladatokat is meg tudom jol oldani. mire tudnam az allitolag nagyon jo kreativitasomat es lekotetlen energiamat felhasznalni. mert festeni neha szoktam allitolag nagyon jol, bar engem nem a velemenyek erdekelnek, nem nekik csinalom. es az a baj h mondjak nekem h erre hasznaljam a "tehetsegemet" arra hasznaljam, viszont olyankor nem tudok alkotni a konkretan behatarolnak. osszegzes: kene vmi hobbi ahol lehet szarnyalnia a fantaziamnak, van szabad mozgaster a kereteken belul es nem kell hozza oktato aki megmondja h hetfon , csutortokon 5 ora 35 percre menjek es csinaljam ezt, azt, amazt. valaszokat elore is koszonom
15/f
Az ADHD-seknek a sportokat szokták ajánlani, hogy abban éljék ki magukat. Igaz, szabályokat kell követni, különösen a csapatsportokban. Bár futni és úszni egyedül is tudhatsz. Igaz, ott kevésbé tudod kihasználni az intelligenciádat.
Egyébként rajzolj, fess, esetleg faragj azt, amit akarsz!
Nem nem sajnos az ADHD nem olyan egyszerű eset, hogy "élj a hobbidnak" és "nyírfa cukor".
Ha nem foglalkoznak vele komoly problémát okoz felnőttként mikor egy munkahelyen meg kell jelenni pontosan, ott 100%-os teljesítmény kell nyújtani, szociálisan integrálódni, az írott íratlan szabályokat betartva dolgozni, miközben szorongásos, depressziós hullámok nyaldossák a pácienst.
Ha ezt gyermekkorban nem sikerül megtanulni, felnőttként már nagyon. Rajzolhat, zenélhet kedvére,de mikor majd családot kell alapítani pénzt keresni ez kevés lesz.
Van híres ember pár tucat akinek ez így megy, de a maradék több tíz milliónak bizony nem könnyű
Az add és az adhd két külön dolog, míg az add attention deficit disorder(figyelem hiányos személyiségzavaz)
az adhd az pedig (figyelemhiányos hiperaktív személyiségzavar)
Én nekem is volt de csak add-m ami depressziót is okozott nálam mert nem tudtam koncentrálni az órákon és amire feleszméltem hogy hoppá kicsöngettek, észrevettem hogy nem figyeltem semmire, így mindent otthon tanultam meg kínkeservesen, minden vasárnap reggeltől estig tanulással zajlott. Depressziós a kiégéstől lettem meg hatalmas stressz gyülemlett fel bennem és amikor beszéltek hozzám a barátaim csak mosolyogtam és bólogattam, úhy tettem mintha figyelnék és amikor visszakérdeztek mindig beégtem.
Gimnázium volt ami szörnyű volt az egész osztály hülyének nézett ami nagyon fájt de sosem mutattam ki, sz.gépes játékokba menekültem a világ elől mert már nem bírtam...
velem is ígyvan hogy belekezdek valamibe de nem fejezem be. pl: ma 3 játékot töltöttem le.
meg már belekeztem 14 könyvbe mindegyiken a 20-80 adik oldalon tartok, mindegyik 200-400 oldalas.
Az tudott segíteni a tanulásban, hogy tanultam pár tehnikát amivel fejlesztettem a cognitív képességeimet(memória,olvasás)Ezt az eyeq-val és a Dominic O'brian könyvével tudtam véghez vinni.
Az iq-m nekem 130 4-el kevesebb mint a tiéd :)
hát jó lenne a mensa szinten lenni...
Amúgy Dominic o'brian is add-s volt, mint : Einstein, Bach, George Bush, Lincoln?, Darwin.
Én Rajzolásban vagyok jó, teljesen kikapcsol, mert a rajzolás olyan dolog amire nem kell koncentrálni hanem csaj jön xD szerintem érted amiről beszélek.
Én pályaválasztás előtt álok nemtom mit válasszak.
Ja és én nem szedtem és nem is szedek gyógyszereket.
Amúgy a ritalin a dopamin nevű neurotranszmittereket növeli, hát ezt én tyrosin-al helyettesítem, ami a banánban található, jó sok banánt egyél. Nekem a koffein nagyon furcsán hat, neked nem? JA az agykontroll az nagyon segített nekem még meg a meditáció. Szerintem te is vizuális gondolkodó vagy csak a suliban ránkerőltetik a varbálisat, úgyhogy két-féleképpen gondolkodunk, verbálisan és képzeletben, és a képzeleti megzavarhatja a verbálisat. A túl sok gondolkodás meg nálam, felejtésben minősül meg , pl lemegyek egy kis vízért és elfelejtem mert közben telenyomtam a tudatomat sokmillió gondolattal pl a cépékról hogy milyen foguk van és hogy ja nem megyek bele lol... Ez nem betegség hanem egy magasabb intelligencia amit nem könnyű hasznosítani de meg kell tanulnunk :) (ez csak vélemény)
+1 tipp: Kerüld a monoton életstílust, mert az a mi fajtánknak nagyon rossz :((((
Ha a képzőmüvészet nem jönne össze legyél autószerelő, ott mindig mást kell csinálni :D
Am enis ha valami érdekel akkor a témáról mindent tudok egy éven belül :D
Kondiba járj ha keresel vmi foglalkozást az nagyon tutin bevált az önbizalmam hejreállt :D
uuuristen, nagyon magamra ismertem a leirasodban, az egyetlen kulonbseg h nagyon durva etelallergiam van a bananra...
a rajzolas is sajat velemenyem szerint jol megy...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!