Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Lehet, hogy alkoholista vagyok?

Lehet, hogy alkoholista vagyok?

Figyelt kérdés
Van rendes állásom,diplomám,de egyedül élek,és mostanában munkából hazafele,majdnem minden közbeeső kocsmába bemegyek 1sörre,mert sok társasággal és emberrel jóban vagyok.A környezetem ebből még semmit nem vesz észre,az alakomon se látszik,és munkahelyi bajom se volt még belőle mert csak a műszakom után iszom.De mégis úgy tartom h 5-6sör 1nap elég sok.Mi a véleményetek? 25/F
2009. dec. 29. 14:57
 1/6 anonim ***** válasza:

ezt neked kell tudnod: meg bírod állni hogy ne igyál ha ott van előtted egy pohár ital? akkor nem vagy az.

ez minden

2009. dec. 29. 15:01
 2/6 anonim ***** válasza:

szerintem hagyd ki a sort, igyal inkabb uditot vagy alkoholmentes sort

meg nem vagy alkoholista, de ha igy folytatod, hamarosan az leszel

2009. dec. 29. 15:04
 3/6 anonim ***** válasza:
Állj le, amíg le tudsz... Nem ér ennyit az egész sör-kultusz, hogy idővel, szép lassan lecsússz és testileg lelkileg tönkremenj.
2009. dec. 29. 15:06
 4/6 anonim ***** válasza:

Azt mondják, hogy a napi rendszeresség az alkoholizmus egyik jele, ráadásul 5-6 sör azért nem kevés.

Anyósom napi 2 sört legalább megiszik. Sokszor sír, hogy nincs pénz nincs pénz, de a napi 2 sörre mindig telik.

2009. dec. 29. 15:16
 5/6 anonim ***** válasza:
Jól írtad, MÉG... Ezt azért vedd figyelembe. Ha így folytatod max eléred azt, hogy még rosszabb lesz. Talán még most könnyű dolgod van, mert az elején vagy.
2009. dec. 29. 15:23
 6/6 anonim ***** válasza:
Én véleményem elfog térni kicsit a többiekétől. Én is szeretem a sört, nincs diplomám, munkám nekem is van és párom (ne értsd félre, nem arra írom hogy egyedülálló vagy!!!)Szerintem az is nagyon nem mindegy, ha csak sört iszol, nem pedig röviditallal együtt. Én is úgy vagyok vele, hogy autóval járok, dolgozni is máshová is, ha tudom hogy kocsiba ülök belekalkulálom hogy a szervezetemből távozzon ki az alkohol mire elindulok. Sokan szeretnek sörözni, mindenféle korosztályban és mindegy hogy szakmunkás vagy diplomás, esetleg a kettő között és a munkakör is. Gondolom anyagilag sem visel meg a pár sör, engem sem. Azt meg döntsd el Te hogy mennyire zavar hogy sört ittál amikor lehet. Nekem az a véleményem hogy ezt egy nőnek is el kell fogadni, ha szereted a sört akkor azt iszol amikor lehet, nem a h.lye kólát hogy fel küldje a vérnyomást. Vannak hisztis nők akiknek nem tetszene, mert akkor abból a pénzből amiből megiszol pár sört, vehetne magának egy csomó mindent, pl. 5 féle ruhát egy héten. Tarts olyan napot ha úgy gondolod, hogy nem iszol sört, de ha belefér anyagilag is és nem fáj tőle a fejed, észnél vagy én tudnék rá kritikát mondani, ha dolgozó ember iszik egy pár sört.
2009. dec. 29. 16:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!