Ez valamilyen pszichikai zavar vagy betegség lehet? Bővebben lent.
Üdv,
először is szeretném megkérni a kedves válaszolókat, hogy legyenek tapintatosak.
A következő jelenséget figyeltem meg többször magamon. Amikor egy helyzet reménytelenné válik a számomra vagy lehetetlennek tűnik a megoldása akkor több esetben elkeseredésemben olyan dolgokat teszek amelyek kifejezetten hátrányosak a számomra. Ezt később észre veszem de akkor amikor elvesztem a lelki egyensúlyomat olyan döntéseket hozok amelyekkel csak súlyosbítom a helyzetet.
Nem fogyasztok alkoholt, tudatmódosító gyógyszereket sem szedek. Néha azonban mivel szüleim elhunytak, testvérem nincs és a nejemmel is többször vita van úgy érzem mintha egyedül lennék és sarokba lennék szorulva. Ezen csak ront hogy az anyósommal is megromlott a viszonyom. Szóval ilyenkor magam ellen dolgozom.
Leírok egy esetet. Egyszer egy jelentéktelen vitám támadt anyósommal. Igazán semmiség lett volna, nem is akartam nagy jelentőséget adni neki de amint a feleségem az anyjának adott igazat velem vitatkozva elvesztettem a türelmemet. Olyat tettem, hogy magamat hátrányba hoztam. Az eredmény az volt, hogy anyósom nyert én meg vesztettem.
Szóval ez valami betegség lehet nálam vagy csak valami pánikreakció?
Ez nagyon hiános és kevlés információ ahhoz, hogy bármiféle betegségre még csak tippelni is lehessen, nemhogy komolyabban gondolni.
Egy biztos: az önsorsrontás pl. a fel nem dolgozptt gyász jele (pl. korán elhunyt szülők miatt). A legjobb volna egy pszichiátert felkeresni ezekkel a gondokkal, de lehetséges, hogy elsőre egy jobb pszichológus is megteszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!