Miért zavar egyeseket, ha valaki, aki úgy érzi már nem tud semmivel kitörni (erről bővebben lent), végső kétségbeesésében öngyilkosságot követ el?
Nem tud kitörni = minimálbéreken, hónapról-hónapra száz-százötvenezer forinton tengődés, vegetálás helyett valódi pénzt szerezni, így ténylegesen jobban élni.
Ha már semmi ötlete sincs a kitörésre, a jobb életre (és az eddigi ötleteivel sem tudott sehogyan sem kitörni), emiatt öngyilkosságot követ el, hisz már nincs semmi esélye ezek után az életre, akkor miért gond az néhány embernek, ha az öngyilkosságba menekül, mivel nem tudja elviselni a nyomorgást, míg vele szemben millióan és millióan királyként élnek?!
Nem, nekem ez az első ilyen kérdésem itt (máshova meg jelenleg nem írok), így én biztos nem lehetek az. De ha már ezek szerint másnak is meggyűlt a baja az előre nem haladásával, akkor ne csodálkozz rajta, ha többünknek vannak (és még ki tudja hányónknak lesznek!) ilyen végső gondolatai. Az meg, hogy boldog vagy a kevés pénzeddel, örülj neki, nekem azonban van szemem, látom hány száz millióan élnek tőled fényévekkel jobban. Nem számít, hogy maffiózi az illető, vagy megérdemelte az állandó pihenést és pénzt. Rohadt sok még kicsiny hazánkban is a tehetősek száma, sokkal több, mint hinnéd.
És pont ezek miatt nem fogsz te kitörni a (szinte) semmiből. Ők sem hülyék, nem akarják, hogy legyen egy újabb muki, aki "elveszi a pénzük egy részét", azzal, hogy ő is meggazdagodna.
És épp itt a baj.
A lehetőség majdnem teljes hiánya. Ha az ötleteid nem jöttek be, újabbak (jobbak) pedig nincsenek, akkor nem fogsz tudni kitörni az átlagból, nem fogsz igazán élni a világban. Nekem egy albérlettől és egy motortól több kell a boldogsághoz - és ezek még csak nem is extra igének, amiket te tévesen feltételeztél rólam.
Azt is látnod kéne, hogy hány milliárdan élnek sokkal szarabbul, mint te. De persze gondolom az téged nem érdekel, csak irigykedsz a gazdagokra.
Az ilyen anyagias ember valószínűleg akkor sem lenne boldog, ha milliomos lenne, mert akkor is csak felfelé tekintene, hogy még mindig van nála gazdagabb. Nézd meg, hogy a milliárdos tolvajoknak sem elég soha, ami van, mindig kell még több. Mert sosem elég, soha nincs kielégítve a pénzéhségük.
A tárgyak, amiket pénzből vehetsz, többnyire rövid ideig boldogítanak, aztán az egészet szépen megszoknád, és megint többet akarnál. A boldogság nem a pénzen és az azon vásárolt tárgyakon múlik. Lehet az életed a harácsolásra építeni, de semmi értelme, és soha nem leszel boldog.
Emiatt öngyilkosnak lenni pedig szánalmas és nevetséges dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!