Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan juthatnék el másik...

Wishmay kérdése:

Hogyan juthatnék el másik orvoshoz?

Figyelt kérdés
Borderline szindrómám van. Eddig a Dél pesti kórházba jártam, ahová a háziorvosom adott beutalót. Fél évig jártam pszichiátriai kezelésre és pszichológus által tartott beszélgetésekre, hetente. 11 féle gyógyszert szedettek velem, a vége az lett, hogy bekerültem, ahol meg a fekvőrendeléses doki újabb gyógyszerekkel tömött. A pszichológus minden héten megkérdezte,hogy vagyok és ennyi volt. Jelenleg nem Budapesten lakom, de az itteni háziorvos nem hisz a mentális betegségekben szerinte járjak el futni és bulizni, ő nem ad beutalót az ideggyógyászatra. Így viszont nem tudom, hogy juthatnék el másik orvoshoz, aki sztk alapon rendel, tehát nem kell érte fizetni. Próbáltam keresgélni a neten, de nem találtam semmit, mert mindenhová beutaló kell. Tudna valaki segíteni, hogy tudnék mégis eljutni más helyre, más orvoshoz?
2014. máj. 12. 16:49
 1/4 anonim ***** válasza:
Elvileg akármelyik pszichiátrián kezelnek, ha egyáltalán fogadnak. Ugyanis kötelezően csak a lakhelyed szerinti az illetékes. Mellesleg mi a problémás a kórházaddal, és miből gondolod, hogy másutt jobb? Az igazság az, hogy az orvosok nem nagyon szeretik a vándorló betegeket...Főleg, ahogy írod, eléggé alapos kezelést kaptál. És az is fura, hogy a háziorvosod sem hisz a betegségedben. Lehet, hogy ő ismer?
2014. máj. 12. 19:19
 2/4 anonim ***** válasza:

Először is nagyon sürgősen válts háziorvost. Ezt megteheted könnyedén, úgy, hogy választasz egyet, akihez bejelentkezel, és ő át fogja kérni a kartonodat a régitől (tehát a réginél nem kell magyarázkodnod, nem is kell vele találkoznod).

Magán pszichológus igénybe venni nincs lehetőséged? Azért kérdezem, mert TB-alapon lutri, hogy kit fogsz ki. Rendes pszichoterápiát még nem is kaptál, pedig elsősorban arra lenne szükséged. (Az nem terápia, hogy megkérdezik, hogy vagy...). Magánrendelésen azonban te tudod megválasztani a terapeutát, a módszert (nyilván a szakember iránymutatásával, hiszen ő tudja, hogy mi számodra a megfelelő), és a gyakoriságot is. A pszichiátrián vagy kapsz erre lehetőséget, vagy nem... vagy jó szakembert fogsz ki, vagy nem. Magánban viszont lenne lehetőséged választani. Gondolkozz el ezen, hogy bármi módon van-e lehetőséged magánrendelésre járni, mert nagy szükséged lenne terápiára.

Ettől függetlenül háziorvost mindenképpen vált szerintem.

2014. máj. 12. 19:30
 3/4 A kérdező kommentje:

Kedves első! A háziorvos nem ismer, mert most költöztünk ide és azóta még nem voltam beteg, csak beutalót kérni mentem.

A másik kórházzal az a bajom, hogy benyugtatóztak, a sok gyógyszertől állandóan lent volt a vérnyomásom, amitól nem tudtam végezni a dolgomat. A pszichológus pedig minden héten megkérdezte, hogy vagyok és ennyi. NEm haladtunk, nem történt semmi és hiába mondtam, hogy rosszul vagyok a gyógyszerektől, nem tudom ellátni a feladataimat, csak még több gyógyszert kaptam. Kedves második, sajnos egyáltalán nincs lehetőségem magán orvoshoz járni, éppen egy hónapja kerültünk rosszabb anyagi helyzetbe, örülök, ha a kislányomnak meg tudom venni amire szüksége van.

2014. máj. 13. 12:33
 4/4 A kérdező kommentje:

Még annyit fűznék hozzá, hogy az itteni háziorvos nem konkrétan az én betegségemben nem hisz, hanem egyáltalán semmilyen mentális betegségben,szerinte nincs depresszió,szorongás, nemcsak abban nem hisz, ami nekem van.

Tehát, akkor menjek el a kórházba beutaló nélkül és elvileg kötelesek fogadni, mert a lakhelyem szerint illetékes?

2014. máj. 13. 12:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!