Miért van ez? Pszichológushoz kéne mennem? (bővebben lent)
4, hát nem tart vissza semmi, próbáld meg "elfelejteni". De nem akarlak áltatni, ez általában nem szokott sikerülni. Ez a beszélj barátokkal, győzd meg magad fejben dolog 1000 ember közül 1-nek sikerül, és általában olyanok szokták javasolgatni, akiknek még nem volt komoly lelki problémájuk sosem. :) Akik vágták magukat valaha, azok általában tudják, hogy ezt nem lehet önmeggyőzéssel abbahagyni.
De ettől függetlenül természetesen akár próbáld meg. Adj magadnak valamennyi időt, mondjuk egy-két hónapot. Addig "öngyógyítás". És ha még akkor is hiányzik, menj el. Ha az idő közben megvágod magad, akkor pedig azonnal menj el.
De nem kell tőle félned, segíteni fog, pláne úgy, hogy te még nem vagy annyira mélyen benne, és akarsz meggyógyulni, ami nagyon-nagyon dicséretes.
szia! külföldön használnak egy módszert, aminek butterfly project a neve, és egész elterjedt, direkt ilyen esetekre. lefordítottam a pontokat, nem tudom mennyire megy az angol, szóval íme:
1. amikor úgy érzed, hogy meg kell magad vágnod, fogj egy tollat és rajzolj oda egy pillangót, ahova vágni akartál
2. nevezd el a pillangót egy szeretett személyről, vagy valakiről, aki igazán szeretné, hogy jobban legyél
3. ne töröld le a pillangót!
4. ha azelőtt vágsz, hogy a pillangó lekopna - meghal. ha nem vágsz, míg le nem kopik - élni fog.
5. egy másik személy is rajzolhat rád pillangót. ezek extra különlegesek, nagyon vigyázz rájuk!
emellett ha valóban nagyon zavar a dolog, és nem akarsz pszichológushoz menni, próbálkozz meg az iskolapszichológussal, egy beszélgetést megér!
1. hogyha nem tudsz értelmeset írni kérlek ne írj. Vágja magát, hogy elnyomja a lelki fájdalmat? Úristen. Figyeljél már. Ez csak baromság amit azért mond az összes, hogy legyen magyarázata. De hát istenem, a fájdalom nem az élet velejárója? Ahogy az öröm a kétségbeesés meg minden. Ha nem lenne fájdalom nem tudnád értékelni a jót.
Ez hogy ezért vagdossa magát ez baromság. Azért vagdossa magát mert valaki megteremtette ezt a divatot, hogy fáj valami belül? Okozz fájdalmat kívül is! Ezaz. Legyünk hülyék mind.
Ez pont olyan mint amikor 13 éves kisp.icsák mondják, hogy azért cigiznek, mert nagyon negatív az életük és csak ez nyugtatja le őket. Bebeszélés. Ez is csak bebeszélés.
Ne mondja nekem senki, hogy nem lehet szembe nézni a problémáddal, ehelyett fogja a kést és vagdossa magát. Grat...
A kérdésedre a válaszom az, hogy szerintem igen jó lenne egy pszichológus, mert ez nem normális. Ő majd segíteni fog. Bár már az is egy nagy lépés, hogy te csak egyszer vágtad meg magad, és soha többet nem fogod..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!