Mi hozza elő a skizofréneknél a személyiség váltást?
Figyelt kérdés
és mitől függ, hogy épp melyik jön elő?
egy rokonom sajnos beteg.:(
2009. dec. 25. 15:47
1/3 anonim válasza:
A skizofrénia és a disszociatív személyiségzavar két különböző dolog. Több személy "él" az utóbbiban, gondolom, annak a rokonodnak is ez a baja. Akkor vált másik személyre a beteg, ha olyan helyzetbe kerül, amit az éppen jelenlévő személyisége nem tud kezelni, elviselni. Például: van egy nő, aki este egyedül bóklászik egy kihalt sikátorban. Sehol senki, aztán egyszercsak rátámad egy férfi, és meg akarja erőszakolni. Ekkor előjön egy olyan személyiség, aki meg tudja őt védeni a férfitől. Lehet ez egy harcias nő, de egy férfi is, aki direkt azért "alakult ki", hogy a gyengébbeket védelmezze. A figyelmedbe ajánlanám Daniel Keyes két könyvét, a címek: Szép álmokat, Billy! (ez egy megtörtént eset alapján készült); Az ötödik Sally (ezt Keyes maga írta, miután rengeteg tapasztalatot összegyűjtött a betegekről).
2/3 anonim válasza:
A skizofréniának nem sok köze van ahhoz, amiket a filmeken látsz hogy két személyiség lakik benne. Ez hülyeség. Olvass inkább utána egy kicsit a témának. Nekem egyik rokonom az, és egyáltalán nincs olyan, hogy egyszer ez, utána meg az, és nem emlékszik vagy hasonlók.....ez filmes mese.
3/3 anonim válasza:
én skizofrén vagyok: nekem csak egy személyiségem van, de néha azt hiszik hogy kettő, mert néha bedühödök egy bizonyos valakire, aki kétértelműen viselkedett velem, és csúnyákat írogattam neki. Most szedem a qvetiapint, és "tünetmentes" vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!