Mi bajom lehet?

Figyelt kérdés
Már kis koromban is szociális problémáim voltak de most nagyon eldurvultak a dolgok. Ha társaságban vagyok, gyakran izzadok, rángatóznak az izmaim, ideges leszek. Még ha a társaság baráti is, néha előjön ugyan ez. Nagyon csendes vagyok minden helyzetben és emiatt sokszor kapom is az oltást. Ha pedig hozzá akarok szólni valamit a témához, biztos hogy egy nagy hülyeség lesz, vagy ha éppen viccesnek szánom, biztosan nem az. Nem tudok közvetlen lenni az emberekkel. Ha itthon vagyok ezek a problémák nincsenek. Itthon teljesen normálisan tudok beszélni és viselkedni mindenkivel. Nem volt még barátnőm mert akinél bepróbálkoztam, elküldött az első randi után. Egyszerűen nem tudok beszélgetni a lányokkal élőben, de a neten simán megy és ott egész jól el tudok beszélgetni mindenkivel. Egy csepp önbizalmam sincs, és ha szerzek is egy kicsit, fél napon belül köddé válik. Nagyon kínosak szoktak lenni a beszélgetéseim, amikor ott vagyok élőben, egyszerűen leblokkol az agyam, nem jut eszembe semmi amit mondhatnék, aztán amikor elválunk, 2 percen belül tök jó szövegek ugranak a fejembe amit mondhattam volna. Valaki segítene és megmondaná mi bajom lehet? Esetleg nevelési probléma vagy örökletes a dolog? A pszihológus segíthet? 17f

2014. ápr. 24. 17:01
 1/6 anonim ***** válasza:
85%
Igen, pszichológus segíteni fog, ha elmész. Így laikusan azt mondom, hogy szociális fobiád van és valamilyen fene tudja milyen személyiségzavarod. Nekem hasonló tüneteim is vannak, mint neked. Van örökletes része is, valamint szocializációs része is a dolognak, ami lehet a nevelésből, vagy a környezetből adódó. Nem értek hozzá, de szerintem valami kiváltotta ezt nálad, ami régebben történt.
2014. ápr. 25. 01:38
 2/6 anonim ***** válasza:
54%

én is kottára ugyanilyen problémákkal küszködök :(

18/L

2014. ápr. 26. 19:01
 3/6 anonim ***** válasza:
54%

Önsegítő könyvek sokat segíthetnek az ilyen problémákban, és javaslom neked azt is, hogy menj el pszichológushoz, akár személyiségfejlesztő/önismereti terápiára is.

24/L (pszichológus hallgató)

2014. ápr. 27. 18:30
 4/6 A kérdező kommentje:
3-as. Milyen könyvekre gondolsz? (konkrétan)
2014. ápr. 28. 17:28
 5/6 anonim ***** válasza:
54%

# 4:

Nem ő vagyok, de én például ajánlom ezt a könyvet:

[link]

Még régebben a pszichológusom ajánlotta és nem egy drága könyv.

2014. ápr. 28. 17:40
 6/6 A kérdező kommentje:
5-ös köszönöm :)
2014. ápr. 29. 17:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!