Akit sokat piszkáltak, kiközösítettek az iskolában annak milyen mentális gondjai lehetnek?
Nem a verekedésre gondolok hanem folyton kiröhögik megszolják mindenért, csoportosan szekálják.
Kialakulhat emiatt súlyos mentális betegség, vagy ahhoz több minden kell?
Egy életen át elkísérheti a kiközösítés,nálunk iskolába ha valaki külseje tért el,vagy szegényebb volt a többieknél azokra szálltak rá.Gondoljatok bele,eleve nehéz volt az életük és voltak akik még jobban megnehezítették azt.
Azon túllépni hogy olyasmiért bántsanak amiről valaki nem tehet szerintem teljesen nem lehet,főleg ha az élete során folyton elkíséri,hiszen a külsőségek alapján ítélkezünk első látásra.
Aztán gondoljunk még bele a fiatalság,a gyerekkor és a korai felnőttkornak kellene a legszebbnek,a legpróbléma mentesebbnek lenni,na akinek ez tele van fájdalommal,megbántással,elutasítással,kiközösítéssel és azt éreztetik vele hogy ő nem ér annyit,hisz valamilyen téren nem kapja meg azt ami másoknak jár annak a magány marad!!!!!
A fiatal felnőttkor után meg már fut az idő,már csak a munka marad,és ha valami baj,fájdalom jön,nincs miből erőt meríteni.
Még felnőtteknél is látom hogy külsőségek alapján mondanak ítéletet másokról!
Még valami fontos ami eszembe jutott,hogy bizony akit bántanak az iskolába,sokszor sajnos otthon sem kap odafigyelést,nem érzi sokszor hogy szeretett kapna,sokszor még a nagyszülők részéről sem.Én ezt tapasztaltam,ezt láttam,aki számkivetett az sokszor nem csak az iskolában.
És mivel írtam az anyagi részét,hogy a szegényeket is cikizték,bár ezt most fejtem ki bővebben,tehát azzal szorakóztak hogy ki a legrosszabbul öltözött,ki viszi el a díjat,ki a legcsoróbb stb.,ki az aki karácsonyra biztos nem kap semmit sem stb,tehát az anyagi részre visszatérve,ezeknél a nagyon szegény anyagi helyzetben élő fiataloknál néha volt ennél nagyobb otthon gond is.Sokszor bizony volt alkolista a családban.Az alkolizmus meg együtt járt és jár azzal hogy a munkáját már ellátják de otthoni teendőket elhagynagolják,és az sokszor a gyerekre marad,és mivel az alkolisták is lelki betegek többnyire így nem tudnak szeretett adni a gyerekeiknek sem.
De akár van alkolizmus a családban akár nem a kiközösített gyerek sajnos sokszor otthon,családban sem tapasztalják meg,érzik úgy hogy szeretett kapnának és sokszor nem fogják azt érezni,nincs aki éreztetné hogy ők sem kevesebbek másoknál!!!!
még egy ami eszembe jutott,szóval aki folyton azt hallja milyen ronda tegyük fel,tehát a külsejét támadják,annál előfordulhat hogy utálni fogja a testét,az egész valóját és nem lesz képes közel engedni magához senkit,nem lesz képes párkapcsolatra,nehézség lesz neki levetkőzni még orvos előtt is akár.
Tehát lehet nem lesz képes párkapcsolatra,és mivel a szülei révén jött világra,tőlük kapta a külsejét úgymond őket is okolni fogja,hiszen neki kell egy életen át azzal a külsővel együtt élnie,ami csak fájdalmat okozott neki.
Tehát nagyon rossz irányba is elmehet az egész
Én szerintem konkrétan megőrültem tőle. Nem tudok kommunikálni, ismerkedi, félek, nem kötődök, gyűlölöm az arcom és a testem, rendszeresen koborulok és a legapróbb dolgokon sírok, és mindent elfolytok. Voltak kísérleteim az öngyilkosságra.
Szerintem eléggé kihat az emberre
Szegények,részvétem és csak remélni tudom hogy akiket minden ok nélkül bántottak azok találnak majd olyan társat/barátot aki megéri őket és aki tud segíteni kimozdulni ebből az ördögi körből.
Fogalmuk sincs ezeknek az embereknek akik azon élvezkednek hogyan bánthatnak meg másokat,hogyan taposhatnak el másokat,pedig azok nem is ártottak neki mit tesznek velük,hogy akár az egész életüket tönkre tehetik.Ezek csak akkor értenék ezt meg ha majd a saját gyerekükön tapasztalnák meg,így venne a sors igazságot rajtuk!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!