Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A kényszerbetegség és a...

A kényszerbetegség és a pánikbetegség összefüghet? (bőv. Lent)

Figyelt kérdés
Pár éve kényszerbeteg voltam,amiből kigyógyultam gyógyszerek segítségével.Most pedig úgy érzem pánik beteg vagyok.Pár hónappal ezelőtt kezdődött először csak azzal a tünettel,hogy úgy éreztem alig kapok levegőt.Pedig nem volt semmi okom rá.egyszerűen csak hirtelen elkezdtem érezni.Ma már rosszabbodott a helyzet.Majdnem minden nap jelentkezik szédülés,kipirulás,nehéz légzés,gyors szívdobogást érzek,ami 5-10 percig tart.Nem vagyok 100% biztos benne,de utána olvastam és a tünetek megfeleltek.Valóban pánikbeteg lennék?Összefügghet azzal,hogy kényszerbeteg voltam?
2014. ápr. 17. 19:50
 1/4 anonim ***** válasza:
Tudom nem válasz számodra, de megkérdezhetem a gyógyszerek mellett előbbiből, hogy sikerült kigyógyulnod? Illetve miket szedtél és meddig? Szükségem lenne nekem is iylen téren segítségre. :(
2014. ápr. 18. 02:27
 2/4 A kérdező kommentje:
Írtam privátban :)
2014. ápr. 18. 09:32
 3/4 hosszúhajú ***** válasza:

szerintem úgy függhet össze, hogy a kényszerbetegség nem más mint egy szorongásos rögeszme. A pánik pedig a szorongástól jön. Két dolog, két betegség, a szorongás a közös benne, talán erre hajlamosabb vagy, mert egyébként nem következik egyik a másikból.

én is beteg vagyok - nem doki...

2014. ápr. 22. 02:42
 4/4 anonim válasza:
Én nekem is összefügnek a tünetek én is páníkbeteg vagyok de kényszerbeteg is de én járok pszichiáterhez és gyógyszert is szedek de már rég volt páníkrohamom. nekem is volt régen ki is gyógyultam de visszajött.
2014. ápr. 23. 20:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!