PÁNIKBETEGSÉG! Van itt gyógyúlt pánikbeteg? Elmesélné a gyógyulása történetét?
Rövid leszek. Amikor jött az a borzasztóan rossz érzés, meg a pánik, akkor a félelmemet tudatosan próbáltam valami széppé formálni. A rettegésem tárgyának adtam valami pozitív tulajdonságot.
Annak idején xanaxot kaptam, de sose szedtem annyit, hogy kiüssön. "ébren" akartam lenni, hogy fejben le tudjam rendezni. A doki reggelre 1 estére kettő szemet írt föl. Én ha még tudtam uralkodni magammal a fenti módszerrel nem szedtem be, és este lefekvés előtt is csak egy fél szemet.
Minden nap nem szedtem, mert magamtól akartam túltenni rajta magam.
Ennek több mint 10 éve, 4 évig tartott. A mai napig kísér, de már nagyon ritkán jön elő, és hamar meg is tudom nyugtatni magam. Elemzem az érzéseimet, és megkeresem a kiváltó okot. Nem a félelmem a rossz hangulatom és a pánikom oka, hanem valami az életemből. A félelmem csak az agyam eszköze ahhoz, hogy ne kelljen keresni a valós problémát. Sokkal egyszerűbb minden rossz érzésre ráhúzni egy dolgot. Legalábbis én így magyaráztam meg magamnak. Pszichológusnál nem jártam, a gyógyszert a körzeti írta fel.
Én kb. 20 évig voltam pánikbeteg. Nem folyamatosan, hanem több-egy éves időszakok voltak az életemben.
Volt pl. egy 10 éves latencia szakasz, amikor egyáltalán nem volt rohamom, aztán mikor az életemben problémák jelentkeztek, akkor újra előjött, durvábban mint korábban, és a régi megoldások nem segítettek. (Pedig azt hittem, hogy már tudom kezelni, de nem tudtam.)
Az egyéb problémák miatt amúgy terápiára mentem. A terápia alatt egyszer volt pánikrohamom, akkor megértettem az egésznek a lényegét. Azóta egyáltalán nem hiszek a házilagos megoldásokban, csak a terápiában. Nekem amúgy rengeteget segített, csak megfelelő módszer, terapeuta kell hozzá, és merni kell szembenézni önmagunkkal. Különben tényleg semmit nem ér az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!