Ismertetek olyan embert, aki normális volt és egyszercsak megőrült? Volt valami kiváltó oka?
Nem kell annak születni.
Egyébként mit értesz őrültség alatt?
Nekem van pár ismerősöm, akiknek voltak problémái, kezelésre is szorultak.
A depresszió, elégedetlenség, önmagukba fordulás váltotta ki. Illetve van akinél az ivás.
De sok minden lehet. Bármilyen élethelyzet, amivel az illető nem tud megküzdeni. Drogok is okozhatnak mentális problémákat.
Én eleve nem ismerek olyat, aki teljesen normális. :)
Az, hogy mi számít megőrülésnek, nekem sem tiszta, de amúgy igen, léteznek olyan állapotok, amikor viszonylag hirtelen (de nem előzmények nélkül!) történnek változások!
A leggyakoribb ilyen eset amikor alkohol vagy drog hatására olyan agyi változások történnek, amelyek révén például hallucinációk, üldözési mánia alakul ki. (De ott a kiváltó ok a szer fogyasztása, és annak is van előzménye, csak úgy magától senki nem lesz függő...)
Sajnos igen.
Nekem a menyasszonyom őrült meg. Nagyon sok gondja volt szegénynek egész életében. Sokat kínozta mentálisan a családja. Onnantól viszont, hogy megismerkedtünk, elkezdett kijönni a depressziójából. 8 hónap alatt le is küzdötte. Megnyílt, vidám volt, életerős volt. Persze mesélte nekem, hogy tart attól, hogy lappang benne valami, amiről nem tud, de mondta, hogy nincs reális alapja (látomások, hangok, érzések, stb.). Nagyon józan lány volt, nagyon tisztán látta önmagát, a helyzeteket, mindent. Őszinte volt. És nagyon tudott szeretni. A legtökéletesebb társ volt, akit ember kívánhat.
Aztán egyszer csak nem tudtam elérni telefonon. Két nap múlva kiderült, hogy előzetesben van "valami" miatt (amit most nem írok le). Megőrült. Minden előjel nélkül. És nincs többé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!