Szakorvos is írhat fel nekem gyógyszert pánikbetegségre?
Elvileg írhatna, de nem szeretik felülbírálni a szakorvos(pszichiáter)véleményét és olcsóbb is a gyógyszered, ha a szakvélemény alapján írják fel.
De ha mondhatok valamit:Én sokáig ,ég kísérővel sem mertem kimozdulni ilyen rosszullétek miatt.Aztán úgy alakult, hogy muszáj lett megtenni.Nem volt könnyű , de megtettem , elindultam,és akkor elkezdődött a gyógyulás!
Szóval a legjobb gyógyszer az, ha szembe nézel a félelmeiddel és megpróbálod legyőzni!Ennek a betegségnek az a lényege, hogy szeret ijesztgetni.Mindaddig, amíg hagyod neki.Ha bátor vagy, elmenekül.
Hányszor rettegtem, hogy elájulok útközben, vagy nem bírok hazajönni(olyan gyengének éreztem a lábaim és mindig remegtem), de mégsem történt soha ilyen baj.
Bátorság!Neked is sikerül.(Én gyógyszer nélkül gyógyultam meg)
A körzeti orvos jóval kevesebb pszichiátriai készítményt írhat fel, bizonyosakat egyáltalán nem, így valószínű szorongáscsökkentőt, nyugtatót tud felírni (frontin, rivotril, xanax, ilyesmik), de érdemes lenne keresni egy kísérőt aki veled menne és elmennél mégis a pszichiáterhez, átbeszélni vele az alternatívákat, más gyógyszerelést kérni.
Egyrészt ő jobban ért hozzá, másrészt ha szakorvos írja fel, SOKKAL nagyobb a TB-támogatás az ilyen szerekre, így nagyságrendekkel olcsóbban válthatod ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!