A félénkségem gátol az előrejutásban. Hogyan dolgozhatok ezen?
A sarlatánokat felejtsd el.
Amit leírtál, az hasonlít a szociális fóbiára. Csináld meg ezt a tesztet, ha magas pontszámot kapsz, akkor gyanakodhatsz. [link]
Érdemes lenne ellátogatnod pszichológushoz (akár háziorvoson keresztül), mert ez a probléma nagyon nagy sikerrel kezelhető, vannak rá gyógymódok. Én a fenti teszten 113 pontot értem el (90-től akad ki a skála), utána kezdtem bele egy kognitív viselkedésterápiába. Most tartok a 10. hétnél, és nagyon nagyon jól haladok a probléma leküzdésében. Lassacskán érkeznek a pozitív visszajelzések is. :)
Óó, én is ilyen vagyok! Megcsináltam a tesztet, nekem 62 jött ki. Ez a kognitív viselkedésterápia, ez csoportos valami? Vagy csak te + a pszichológus?
Amúgy kérdező, olvass bele ebbe a blogba, ha még nem ismered, nekem rengeteg aha-élményem volt, két szociális fóbiás lány írja: onbizalomnelkul.blog.hu
Ők belekezdtek egy audioterápia magyarításába is, a blog oldalán megtalálod külön kigyűjtve a fejezeteket. Hátha segít :)
# 4:
Na ezt a blogot én is ajánlom. Nagyon magamra ismertem, csak sajnos én bizonyos szempontból mélyebben vagyok.
A kognitív viselkedésterápia, ha jól tudom, akkor úgy működik, hogy megpróbálod a viselkedésmintáidat megváltoztatni, amik adott helyzetekben szoktak előjönni reakció gyanánt. Ezáltal gyakorlatilag "átprogramozod" az agyadat és kvázi meggyógyulsz. Még nem jártam egyébként ilyen szakemberhez, pedig nagy szükségem lenne rá.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!