Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pár hete minden este iszom...

Pár hete minden este iszom egy szakítás után. Mikortol számítok alkoholistának?

Figyelt kérdés
2009. dec. 19. 20:48
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

21:15

Nem is lenne rossz. Másik probléma, nem érdekelne a szerelmi bánatom.

2009. dec. 19. 21:26
 12/17 anonim ***** válasza:

Azonnal hagyd abba az ivást. Azonnal, még ma és teljesen. 1 kortyot se igyál. Találj más elfoglaltságot. Ez az út a kemény alkoholizmus felé vezet ugyanis.

Még ma hagyd abba. Akkor is ha úgy tűnik elviselhetetlen a fájdalom. Az idő meg fogja oldani. Nehéz ezt ilyenkor elhinni, de így van. Ha nagyon nehéz inkább keress egy pszichiátert aki az átmeneti helyzeten átsegít.

2009. dec. 20. 14:08
 13/17 A kérdező kommentje:

14:08

Egyelőre a barátaimat avattam be. Kb azt reagálták amit te.

2009. dec. 20. 15:20
 14/17 anonim ***** válasza:
Jól mondják. Azonnal hagyd abba. Az embernek meg kell küzdenie a szenvedéssel, ha az élet úgy hozza, de mondom: a legnagyobb szenvedés és kínlódás is elmúlik egy idő után és átlényegül. Felesleges ezért alkohollal vagy droggal kísérletezni.
2009. dec. 20. 18:36
 15/17 anonim ***** válasza:
Hogy mikortól számítasz...TEGNAPTÓL! Egy kicsit jó inni néha...meg részegnek lenni is..néha...de a mindennap az gáz. Tönkre fogod tenni magad, ah így folytatod..az öngyilkosságnak vannak gyorsabb módjai is...de ez is az. Ne legyél öngyi!!!
2009. dec. 22. 14:10
 16/17 anonim ***** válasza:
Bent feküdtem a pszchiátrián és jött egy új "beteg". Alkoholista és szeretne leszokni magáért és a kedveséért. Mikor este megláttam, feszült volt és ingerült. Kerülte a társaságot, de próbáltunk néhány jó szóval segíteni. Nos az alkoholizmus az is, mikor csak iszol unalmadban, mert mért ne, vagy mert fáj és nem tudsz megbírkózni valamivel. Kérj már most segítságet!!! Nem vicc. Ha hülyének próbálnak nézni, trats ki az "elveid" mellett és járj el a városodban működő anonym alkoholista gyűlésekre, bár talán azért te még nem vagy súlyos :).! De hidd el, jót fog tenni.
2009. dec. 24. 21:30
 17/17 anonim válasza:

Szia!

Bátor dolognak tartom, hogy ezt megkérdezed!

Mi erre neked nem fogjuk tudni megadni a választ, mert nem TE vagyunk.

Az én szerelmem alkoholista, aki gyógyul.

Én az ő párja, társfüggő vagyok. A két betegség karonfogva jár, egyik a másikba átcsúszik.

Menj el az Anonim Alkoholistákhoz, bármilyen gyűlésre. Ahhoz nem kell alkoholistának lenned! :-) De őnekik (ők gyógyuló alkoholisták) rengeteg tapasztalatuk van arról, hogy ez a betegség (mert az) hogy működik. Többet tudnak róla, mint az orvosok.

Abból TE magadnak leszűrheted ami fontos. Nagy szeretet van köztük, és nagy segítőkészség: jó emberek, én sokat tanultam tőlük, pedig nem is vagyok alkoholista.

Csak bátran, károd nem lehet belőle:

www.anonimalkoholistak.hu gyűlések link

szeretettel

2010. jan. 20. 00:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!