Ez betudható alvásparalízisnek, vagy simán képzelődtem?
Kb. egy éve még a házon belül más szobában laktam, mint most, és ott nemigen tudtam aludni, mindig zavart az elrendezés, nem tetszett, meg valami állandóan nyomasztott, most az a szoba anyáéké, és ők teljesen jól elvannak ott.
Szóval a régi szobámban emlékszem, a jobb oldalamon feküdtem és égett a kisvillany, mert úgy felejtettem lefekvés előtt. Csukva volt a szemem, de úgy hallottam, hogy anya élettársa kimegy a mosdóba mezitláb (lépteket hallottam), és hogy kifújja az orrát, meg hogy köhög. Ezt nem is tudom elmagyarázni, de megpróbálom: valahogy "félálomba" kerültem, és éreztem, hogy szomjas vagyok, de egy porcikámat és egy izmomat sem tudtam mozgatni. Szólni akartam anya élettársának, hogy hozzon nekem be egy vizet, de csak egy nagyon gyenge nyöszörgés jött ki a számon. Valahogy felébredtem, ahogy érzékeltem, egy percig tarthatott az egész, és láttam hogy az egész házban vaksötét van (kivéve nálam, mivel ott fel volt kapcsolva a kislámpa), anyáék pedig békésen alszanak a szobájukban. Ez betudható egy gyengébb alvásparalízisnek?
Igen, valószínű alvásparalízis volt, vagy legalább is hasonló. Annyi, hogy félálomba merültél, a környezetet még érzékelted, de félig már álom-jelleggel de a bénítós-alvásfunckió már bekapcsolt, vannak ilyen kis agyi ziccerek.
A legtöbb emberrel előfordul ilyesmi élete során legalább egy-kétszer, szóval nincs ok parázni, csak ha krónikussá válik.
Nagyon hasonló dolgaim nekem is voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!