Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek az önbizalomhiány...

Mit tegyek az önbizalomhiány ellen? Munkákat utasítok vissza emiatt.

Figyelt kérdés

Azt hiszem önbizalomhiányom van... Korábban pánikrohamaim voltam, szorongtam állandóan, mára ennyi maradt...

Nem merek munkákat elvállalni, utazni, kirándulni (ami egyébként pont kéne...) mert félek, hogy nem bírom fizikailag (ugye amikor az ember szorong akkor az energiaszintje elég alacsony), hogy nem teljesítek majd elég jól, hogy csődöt mondok.

Kissé teljesítménykényszerem is van... Mit tehetnék ez ellen? Jártam pszichológusnál is, de nem segített.

2014. márc. 25. 18:39
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

"Ha valódi pánikrohamaid voltak, nem csak hisztéria, akkor úgy söpörtél volna a PSZICHIÁTERHEZ, mint a szélvész.

Nézd, döntsd el: meg akarsz gyógyulni vagy nem? Állandó önsajnáltatás kell ahhoz, hogy egy kis figyelmet kicsikarj magadnak, vagy hajlandó vagy végre felnőni és a lábacskáidra állni?

"

Hát ez pont nem így működik. A lelkibeteg ember sokszor annyira kész van, hogy a székből nem tud felkelni. Pláne nem a kezelés megkezdésétől számít "valódinak" egy probléma.

A hisztéria egyébként orvosi szakszó, általában az epilepsziával való összeköttetés keretében használják. Az ilyen személy érzelmileg durván túlérzékeny, könnyedén sír vagy rendez jelenetet. Volt szerencsém személyesen ilyesmihez asszisztálni...

Egy ilyen kezelés nem két fillér, és könnyen meglehet hogy a kérdezőnek nincsen alkalmanként 6-8000 forintja arra, hogy hónapokon át rendszeresen kifizessen egy szakembert (a probléma forrását lásd fönntebb).

2014. márc. 28. 23:06
 12/13 A kérdező kommentje:

A 10. válaszolónak üzenném, hogy ez nem okoskodás...

Amikor szorong az ember, akkor állandó készenlétben van eleinte, ahogy korábban egy válaszoló írta, mintha egy fenevaddal kéne megküzdened. Minden bizonnyal te ilyen helyzetben is mindig tettrekész és energikus lennél...

Ezek nem indokok, csak Ti többiek, akik ezt nem éltétek át, mondvacsinált problémáknak tartjátok őket. Hát nem kívánom senkinek, hogy átéljen ilyeneket, bár akkor lehet nem lennétek ekkora mellénnyel itt...

Képzeld, voltam pszichiáternél... Három percig tartott a "vizsgálat", ami annyiból állt, hogy az első találkozás alkalmával felírt egy gyógyszert, majd azt mondta, hogy két hónap múlva találkozunk, viszlát. Mekkora terápia, atyaég!!! A pszochológus szintén ezzel kezdett, majd nagy nehezen ajánlott egy csoportos terápiát. Azt is megcsináltam, képzeld :))

Már nincsenek pánikjaim, nem is erre irányult a kérdés. Szövegértés? Mielőtt elkezdenél ujjal mutogatni, az ilyenekre figyelj már :)

Az utolsó válaszolónak pedig igaza van, volt olyan időszakom, amikor a lakásból nem mertem kilépni, ahhoz képest szerintem elég nagy előrelépés, hogy az önbizalom terén vannak problémáim...

2014. márc. 31. 10:58
 13/13 anonim ***** válasza:
Szerintem olvad el a Dianetika könyvet és választ kapsz a kérdésedre.
2014. ápr. 6. 20:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!