Lehet hogy diszlexiás vagyok?
Én is keverem a betűket, ez önmagában még nem nagy baj. Mennyit olvasol? Régen, mikor még nem voltam "gyakorlott" olvasó, sokszor kellett elolvasni egy-egy mondatot, és nagyon lassan haladtam. Aztán a Harry Potter sorozat megszerettette velem az olvasást, azóta egész jól megy. Csak gyakorlás kérdése volt. Igaz a betűkeverés még mindig megvan, pedig már egyetemre járok. Az m/n helyett p-t, h helyett k-t vagy fordítva, és rengetegszer írok felesleges ékezeteket, van hogy mássalhangzókra is :D De ha nagyon koncentrálok, akkor ritkább.
Nem mondom azt, hogy semmi bajod, de ha csak ennyi, hogy keversz pár betűt, meg nehezebben olvasol, akkor van remény, hogy minden oké :)
Ez szerintem ez nem diszlexia. Én is akkor tanultam meg, hogy melyik a jobb és bal kezem, amikor vezetni tanultam 17 évesen. Szorzótáblát még én most 26 évesen sem tudom teljesen maradéktalanul és néha én is összekeverem a betűket.
Nálam a szorongás hozza elő egyébként ezt, hogy keverek dolgokat, lehet, hogy nálad is. Nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!