Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Lehet hogy diszlexiás vagyok?

Lehet hogy diszlexiás vagyok?

Figyelt kérdés
9.es vagyok a napokban beszélgettem az egyik osztálytársammal és rájöttünk hogy nagyon hasonlítunk és mindketten elgondolkoztunk már ezen. Általánosba az olvasásommal nem voltak nagy bajok, ezek ellenére mindig féltem tőle. Helyesírásommal vannak bajok...még mindig nem tudom pontosan az abc-t és a szorzót sem. Nagyon nehezen tanultam meg melyik a jobb kezem és ovodába mindig összekevertem a narancs és citromsárga szineket :DD De ami m iatt a leginkább gyanakszom az az hogy néha nem azt a betűt írom le amit szeretnék.. pl i helyett e, o helyett u, o helyett ő stb Szerintetek??

#diszlexia #összekeverés #középiskolában diszlexia #diszlexiás vagyok?
2014. márc. 22. 21:53
 1/3 A kérdező kommentje:
azt még nem írtam le hogy ha valamit elolvasok mindig 2-3 szor újra kell olvasni hogy megértsem :/ És hogy azthiszem ez most kezdet benne erősödni, főleg a betűkeverés
2014. márc. 22. 21:58
 2/3 anonim ***** válasza:

Én is keverem a betűket, ez önmagában még nem nagy baj. Mennyit olvasol? Régen, mikor még nem voltam "gyakorlott" olvasó, sokszor kellett elolvasni egy-egy mondatot, és nagyon lassan haladtam. Aztán a Harry Potter sorozat megszerettette velem az olvasást, azóta egész jól megy. Csak gyakorlás kérdése volt. Igaz a betűkeverés még mindig megvan, pedig már egyetemre járok. Az m/n helyett p-t, h helyett k-t vagy fordítva, és rengetegszer írok felesleges ékezeteket, van hogy mássalhangzókra is :D De ha nagyon koncentrálok, akkor ritkább.

Nem mondom azt, hogy semmi bajod, de ha csak ennyi, hogy keversz pár betűt, meg nehezebben olvasol, akkor van remény, hogy minden oké :)

2014. márc. 23. 01:14
 3/3 anonim ***** válasza:

Ez szerintem ez nem diszlexia. Én is akkor tanultam meg, hogy melyik a jobb és bal kezem, amikor vezetni tanultam 17 évesen. Szorzótáblát még én most 26 évesen sem tudom teljesen maradéktalanul és néha én is összekeverem a betűket.

Nálam a szorongás hozza elő egyébként ezt, hogy keverek dolgokat, lehet, hogy nálad is. Nem?

2014. márc. 23. 11:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!