Úgy érzem, már csak az öngyilkosság maradt nekem, de miért ne tegyem meg?
Jó Napot!
25 éves nő vagyok, egyetemre járok, van párom akit nagyon szeretek. Eddig nem tűnik úgy ugye, mintha öngyilkos akarnék lenni, de ez nem figyelemfelhívás.
Ugyanis hosszú évek óta agorafóbiában szenvedek, ami mára eljutott oda, hogy az utcára sem megyek ki. Imádom az egyetemet, meg amit tanulok, de nem tudok bejárni és félő, hogy nem tudom elvégezni a félévet. Ráadásul önköltséges képzésen tanulok, ugrana a tandíjam is erre a félévre.
Mindig is tevékeny ember voltam, borzasztó itt bezárva ülni egész nap a lakásban és semmit tenni, miközben várnának a feladataim.
Most jutottam el oda, hogy felkerestem egy pszichiátert aki felírt antidepresszánst, majd terápiára is fogok járni hozzá, ha hat a gyógyszer és ki fogok tudni lépni az ajtón.
Évek óta abból áll minden napom, hogy amikor csak lehet itthon vagyok, nyáron nem nyaralok, pedig szeretnék élni, mint régen tettem. Mert így csak vegetálok.
Szia!
Azert ne tedd meg mert szereted az eleted.Eppen Te ecseteled hogy mennyi minden van amit szeretsz benne.
Meg Te elni akarsz kulonben nem lennel ennyire ki attol hogy valami gatol ebben.
Elosszor is szerintem tisztazni kene hogy neked tenyleg agorafobiad van-e vagy ez egy eros potcselekves ami ebben nyilvanul meg.Az emberek nagyon-nagy reszenek van/vannak potcselekvesei csak a terulet mas ahol kijon meg az erossege.
Tortent valami trauma veled amitol kialakulhatott az agorafobiad?Szulok megszegyenitettek az utcan,esetleg iskolaban osztalytarsak vagy barmi hasonlo?
Ha tortent ilyen meghozza nem gyengen(az iskolai serelmeken legtobbunk keresztul megy,szoval ezeknek az eros eseteire gondolok)akkor valoban konnyen lehet agorafobia.
Viszont ha nem akkor szerintem siman lehet hogy ahogy mondtam a potcselekvesed itt jott ki.Ergo semmi bajod a lakasbol valami kimozdulassal.Meg irtad is hogy szeretnel elni ahogy regen tetted.Ebbol kovetkeztetem hogy anno semmi bajod nem volt a kimozdulassal most meg akkor mitol lenne? Mi valtozott?
Velemenyem szerint elosszor ezen kene elgondolkoznod hogy ez tenyleges felelem a kulvilagtol vagy egy potcselekves,szorongas ami itt jott ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!