Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek kirekesztettek...

Mit tegyek kirekesztettek most a csoportból? Régen is fekete bárány voltam (lent)

Figyelt kérdés

Volt már bőven tapasztalatom a kirekesztésben. Ovodában is én voltam a csoport feket báránya, gyűlölt engem az összes ovónő, csoporttársaimmal verekedések, veszekedések, rongálás már ovodában sem voltam egy mintagyerek. Szóval ahogy ön is mondta már ott is kilógtam a sorból. Ez általános iskolában csak súlyosbodott, alsóként jó dolgom volt mert imádtam a tanítónőmet, máig a szívem csücske, szerintem még mostanáig is engem tart a legkedvesebb tanítványának :) Viszont felsőbb osztályokban megkaptam egy nagyon rossz osztályfőnököt és sajnos annyira piszkált folyamatosan hogy a negativitást és haragot az osztálytársaimon vertem el. Ismét peremre kerültem és ballagásig vissza se sikerült kapaszkodnom.

A gimnázium ahova jártam rémálom volt. Osztálytársaim úgy bántak velem mint egy állattal, vertek, ütöttek minden nap, megaláztak. Bakancsal fejbe rúgtak, máskor wc kefével ütöttek össze vissza. Volt nem egyszer hogy iskola után megvártak az utcán és egy mellékutcában boxerel vertek szét.

Szóval gyűlöltem az osztálytársaimat, már kb 2 éve nem láttam őket de még nem tudom elengedni a múltat. Valahogy azóta nem érzem magam biztonságban sehol. Nem tudom kiben bízhatok, kinek mit mondhatok. Szóval jól ellátták a bajomat a volt osztálytársaim és szerintem ő miattuk is lettem nagyon gyenge idegzetű ember.

Na most főiskolán kicsit rendezettebb volt az első évem. Bevallom egy kicsit untam is magam, olyan uncsesznak találtam hogy nem történik semmi csak tanulás. Na időközben kicsit gondolkodtam rajta és rájöttem hogy lehet hogy az én hibám miatt is rekeszthetett ki a csoportból a nagymenő srác. Ugyanis volt egyszer kétszer hogy gyakorlati óra volt ahol nem volt jelen tanár. Na most néha úgy mentem el hogy ittam előtte 2-3 néha kicsit több sört. És akkor kicsit magabiztosabban beszólogattama srácnak. Veréssel fenyegettem meg, meg mondtam neki hogy nehogy azt higgye hogy mert HÖK tag és sokan kedvelik attól még a szememben egy átlagos kis senki. Na mind1 ilyeneket mondtam neki 1-1,5 órán keresztül. Meg még talán egyszer amikor nagyon berúgtam és utánna csak azt vettem észre hogy ellenem fordítja a barátaimat. Tehát egyre kevesebbet beszélnek velem, az arcukon nem látom azt hogy kedvelnének, olyan nem is tudom távolságtartóak, kimértek lettek. A srác akit porrá aláztam a szövegeimmel részegen mindenki előtt pedig olyan képmutató és manipulatív hogy velem rendesen beszélget továbbra is, csak néha más emberektől hallom vissza hogy neki ez és az a véleménye rólam. Egyszóval ki nem állhat mert fárasztónak, idegbetegnek és szerencsétlennek tart. Egyre rosszabb érzés így élnem. :/

Szerintetek mi lehetne a megoldás ilyen szituációban? Volt ak már valakinek hasonló élethelyzetei?

2014. márc. 16. 14:07
 1/2 anonim ***** válasza:

Szia!

En is jartam mar hasonlo cipoben.

En is jatszottam a "kemeny csavot" es emellett en is relative szar osztalyba jartam.Szoval ketton all a vasar.Szerintem te azert tamadsz/tamadtal mert igy veded magad.Igy viszont nem lehet elni, tapasztalatbol!

Velemenyem szerint 2 dolgot tehetsz,celtol fuggoen.

1.Ha egy kozosseg tagja akarsz lenni, kompromisszumokat kell kotni.A te esetedben elviseled a beszolasaid kovetkezmenyei.El kell hagynod a multbeli viselkedesed.Ha beszolnak, vedd meg magad de a vedekezes ne legyen erosebb mint a beszolas.Es soha ne provokalj.Neked most ujra fel kell epitened a renomed.Viselkedj "jo fiukent" de ne balekkent.Lassak rajtad hogy teszel azert hogy ne legyel kikozositve.

2.Nem akarsz a kozosseg tagja lenni.

Leszarod oket,csak azert jarsz be a suliba hogy a dolgod vegezd.Tanulni.Az iskolan kivuli havarjaidra koncentralj.

Nekem ez a velemenyem.

2014. márc. 17. 10:57
 2/2 anonim ***** válasza:
Ugyertem nekem ezek a velemenyeim, ez a 2 opcio.:)
2014. márc. 17. 11:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!