Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tehetnék a paranoiám...

Mit tehetnék a paranoiám ellen? L/20

Figyelt kérdés
Amikor nem vagyok otthon vagy csinálok valamit akkor nem jut eszembe az a rossz dolog, amire sokszor szoktam gondolni. De amikor nem csinálok semmit, akkor állandóan ez a rossz dolog van eszembe.

2014. márc. 16. 13:32
 1/3 anonim ***** válasza:
95%
Én sosem tudtam elképzelni mit jelent az, hogy valaki semmit nem csinál. Én mindig csinálok valamit. Ha gúzsba kötnének, a probléma megoldásán gondolkodnék, de nem tudom mi az a semmi...
2014. márc. 16. 13:41
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Észrevettél és felfedtél előttünk egy összefüggést, miszerint ha csinálsz valamit nem parázol.

Keress még ilyen összefüggéseket, amik közelebb visznek a megoldáshoz.

Önismerettel az okok, okozatok is feltáródhatnak.

Azt nem írom, hogy mindig csinálj valamit, mert az tarthatatlan. Mindenkinek vannak passzív szakaszai.

A konkrét félelmeidet, ami előttünk maradjon titok egyszerűen

írd be a Google-be!

Rengeteg profi magyarázatot fogsz találni és hozzájuk tartozó, másoknál bevált terápiákat is.

2014. márc. 16. 14:55
 3/3 homo ludensz ***** válasza:
Tapasztalatból mondom hogy az agyunk igen fura szerzet. Könnyedén befűz egy filmet természetesen olyan szituációkról amiben nagyon katasztrofális helyzetben mi vagyunk a főszereplők. Lejátssza nekünk mikor úgy véli nincs egyéb szórakozásunk. Azt szoktam mondani hogy minden nap egy nap akár rosszul éljük meg akár jól akkor miért éljem meg negatív élményekkel? Tudatosan felülemelkedek őkelmén,hiszen én ülök a bakon s nem ő.
2014. márc. 16. 17:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!