Hogyan terelhetném el a gondolataim az izgulásról szereplés közben? (lámpaláznál)
Hogyan irányíthatom a gondolataim? Olyan érzésem van, mintha teljesen kezelhetetlenül elszabadulnának a gondolataim egy egy fellépés közben. És csak az izgulásra, vagy a rosszullétre tudok gondolni a színpadon. Mostanában egyre többet lépek fel. Zene, éneklés, színészkedés... És van egy pár szereplésnyi tapasztalat a hátam mögött. Mindig rettegek, rosszul érzem magam, de nem szoktam elrontani. (tehát nem rossz amit csinálok, csak én nem érzem magam szabadnak, vagy hogyis mondjam.) Le tudom magam nyugtatni, de a gondolataim teljesen irányíthatatlanok. Leginkább attól félek, hogy rosszul leszek, összeesek szereplés közben. Jópár éve nagyon bepánikoltam a színpadon, és azóta van ez az erős lámpaláz, amivel úgy tűnik eddig együtt tudtam élni, de nagyon szeretnék változtatni.
Még annyit leírnék, hogy úgy érzem, az a baj, hogy nem is nagyon merem elengedni a gondolataim, mert attól félek, hogy akkor hírtelen támad a rosszullét vagy ilyenek. Pedig tudom, hogyha elengedném a rossz gondolatokat, sokkal jobban érezném magam. Mit tegyek? Tapasztaltaktól kérdezem! :) (persze más is válaszolhat, és fontos hogy legyőzzem valahogy, úgyhogy nem hülyeségből írtam ki a kérdést) (Előre is köszönöm a válaszokat!)
Három lépés:
1./ Ismerd meg a mechanizmust: https://www.youtube.com/watch?v=vzGIQczkwwo
2./ Gyakorold a fellépéseket, hozzászoksz
3./ Ha a 2. pont kevés, hipnobehaviorista módszerrel a probléma jól kezelhető
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!