Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan terelhetném el a...

Hogyan terelhetném el a gondolataim az izgulásról szereplés közben? (lámpaláznál)

Figyelt kérdés

Hogyan irányíthatom a gondolataim? Olyan érzésem van, mintha teljesen kezelhetetlenül elszabadulnának a gondolataim egy egy fellépés közben. És csak az izgulásra, vagy a rosszullétre tudok gondolni a színpadon. Mostanában egyre többet lépek fel. Zene, éneklés, színészkedés... És van egy pár szereplésnyi tapasztalat a hátam mögött. Mindig rettegek, rosszul érzem magam, de nem szoktam elrontani. (tehát nem rossz amit csinálok, csak én nem érzem magam szabadnak, vagy hogyis mondjam.) Le tudom magam nyugtatni, de a gondolataim teljesen irányíthatatlanok. Leginkább attól félek, hogy rosszul leszek, összeesek szereplés közben. Jópár éve nagyon bepánikoltam a színpadon, és azóta van ez az erős lámpaláz, amivel úgy tűnik eddig együtt tudtam élni, de nagyon szeretnék változtatni.

Még annyit leírnék, hogy úgy érzem, az a baj, hogy nem is nagyon merem elengedni a gondolataim, mert attól félek, hogy akkor hírtelen támad a rosszullét vagy ilyenek. Pedig tudom, hogyha elengedném a rossz gondolatokat, sokkal jobban érezném magam. Mit tegyek? Tapasztaltaktól kérdezem! :) (persze más is válaszolhat, és fontos hogy legyőzzem valahogy, úgyhogy nem hülyeségből írtam ki a kérdést) (Előre is köszönöm a válaszokat!)

2014. márc. 15. 18:07
 1/4 anonim ***** válasza:

Három lépés:

1./ Ismerd meg a mechanizmust: https://www.youtube.com/watch?v=vzGIQczkwwo

2./ Gyakorold a fellépéseket, hozzászoksz

3./ Ha a 2. pont kevés, hipnobehaviorista módszerrel a probléma jól kezelhető

2014. márc. 15. 21:26
 2/4 A kérdező kommentje:
Hű, jó bonyolult, na jó nem annyira :) . Köszönöm! Egyébként jártam pszichológushoz, csak most nem engedhetem meg magamnak anyagilag. Na meg azt sem tudom pontosan, hogy egyáltalán haladtunk e valamerre, mert több mint fél év alatt semmi újra nem jöttem rá, gyakorlatilag amikre fény derült a foglalkozásokon/terápián, azokat tudtam addig is.
2014. márc. 16. 13:43
 3/4 anonim válasza:
Nincsnek olyan csoportok, ahol lámpalázas emberek összejárnak, és próbálják közösen megoldani a problémájukat?
2014. márc. 16. 14:22
 4/4 A kérdező kommentje:
Hát én nem hallottam ilyenről még. :/ de ez egy jó gondolat, bár nem hiszem, hogy működne. De talán erre a célra vannak pl fórumok, meg hát nem véletlen írtam ki ezt a kérdést, biztosan látogatja pár lámpalázas a GYIK-et
2014. márc. 16. 16:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!