Önbizalom tréning egyénileg, otthon?
Az lenne a nagy problémám, hogy nincs elég önbizalmam. Egy nagyon jó kapcsolatom is tönkrement már ez miatt. Mégpedig azért, mert kevesebbnek éreztem magam, és úgy éreztem nem vagyok elég jó a páromnak, ezért elkezdtem állandóan féltékenykedni, ezáltal tönkrement a kapcsolatunk. Szerintem ez nem a barátnőm hibája volt, ugyanis mindig biztatott, dicsért, és óriási szeretet kaptam tőle. Ezek után meg is értem ha vége lett, mert kiállhatatlan voltam, minden férfire féltékeny voltam aki csak ránézett.
Úgy érzem nem vagyok elégedett magammal, pedig semmi okom nincs rá, sportos az alkatom, nőktől az a visszajelzés, hogy jóképű vagyok, de valamiért mégsem stimmel valami, pedig nagyon szerencsés vagyok, hogy ilyenek az adottságaim.
Ha az utcán megyek mindig összehasonlítom magam az emberekkel, hogy nekik mi a hibájuk és én miben vagyok jobb, ez nagyon nem normális(gondolom ezáltal próbálok önbizalmat szerezni).
Kifelé mindig is próbáltam a magabiztosat és a magammal elégedett embert mutatni, azonban ez egyáltalán nincs így.
Tudom ez az első lépés a gyógyulás felé, hogy ezeket észrevettem, de akkor sem sikerül.
Nincs valami jó módszeretek erre? Hogyan lehetnék elégedett magammal? Félek hogy jövőbeni kapcsolataim is az én komplexusaim miatt mennek majd tönkre.
Az egészben az "egyénileg, otthon" az, ami iszonyatosan elárulja a problémád lényegét...
Menj csoportos pl. drámaterápiára. Vagy legalább menj pszichológushoz. Az is valami, mert legalább meg kell tudnod nyílni valaki előtt. Egyedül nem fog menni, hiszen pont a másokhoz való viszonyulással van a problémád (kisebbségi érzés).
Köszönöm szépen válaszod!
Igazából nekem nem is a megnyílással van bajom, mert aki közel kerül hozzám (mint a volt barátnő) annak kiöntöm a szívem és elmondom a problémáim.
Várom még a többek válaszát is.
Elgondolkodok ezen a terápiás dolgon, csak kicsit idegen nekem az hogy ilyenre menjek, vagy pszichológusoz. Valószínű "büszkeségből", de tudom ez hülyeség.
Szia!
Ajánlanék neked egy könyvet: Louise Lay - éld az életed,direkt ilyen embereknek íródott,szerintem nagyon jó,én is alkalmaztam.
Sok sikert hozzá:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!