Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pánikbetegség vagy agyi probléma?

Pánikbetegség vagy agyi probléma?

Figyelt kérdés
Már kiskorom óta tartok az emberektől és szorongok. Tavaly és idén is volt pánikrohamom. Nem rég hirtelen elájultam, mentőt hívtak, az orvos azt mondta a vérkémemen csak néhány nem lényeges eltérés van és vízhiányom van. Ezt el is hittem mert tényleg nem ittam valami sokat. De már normálisan iszok és pár napja mégis elájultam újra. Összefüggés, hogy mindig ugyan azon a buszon (iszonyat nagy tömeg és meleg van azon a buszon) a családom pánikbetegségre gyanakszik, de én még mindig reménykedem a testi egészségi problémán. Mostanában hangulatváltozásaim vannak és emiatt sok a vita a családommal és már elegem van belőle. Félek pszihológushoz menni mert egy idő után úgyis gyógyszert írna fel. A családom azt mondja ezt nem gyógyszerrel kell meggyógyítani hanem úgy ha megváltoztatom a gondolkodás módomat ami egyáltalán nem megy. Mindenben csak a rosszat látom, nem vagyok megelégedve magammal, mindig másoknak akarok megfelelni (pl göndör a hajam és csak azért simítom mert ez a menő + egész eddigi életemben ezért bántottak a kortársaim). Mit tehetnék?

2014. febr. 21. 22:22
 1/8 A kérdező kommentje:
Amúgy 17 éves lány vagyok
2014. febr. 21. 22:27
 2/8 anonim ***** válasza:
A családodnak igaza van, csak érdemben nem tudnak ezek szerint segíteni. Nem biztos, hogy a pszichológus gyógyszert írna fel, vannak kifejezetten gyógyszerellenesek. Nézd, ez az állapot elmélyülhet, fiatalon még formálható és nyitott vagy, ha 10-20 éven át még belepörögsz a félelmeidbe és a szorongásaidba, akkor rosszabbak lesznek az esélyeid a normális életre. Szerintem is pánikrohamod van, ha összefügg a szorongásaiddal a rosszullét. Gondolom a teljes kivizsgálást még nem csináltattad meg, mert félsz az eredményétől (mármint hogy nem fiziológiai problémád van). Ha a kortársaid a göndör hajad miatt bántottak, akkor b*zik, egy nap majd valaki nagyon fog szeretni érte. :)
2014. febr. 21. 22:44
 3/8 anonim ***** válasza:

Pszichológusra szükséged van, szerntem, hogy kiderüljön a probléma oka.

Pszichológus gyógyszert nem írhat fel, nem orvos, nincs orvosi végzettsége.

2014. febr. 21. 22:54
 4/8 A kérdező kommentje:
Az a fura, hogy már meg is találtam aki a göndör hajamért szeret. Most is sokan mondják, hogy szép. Fiatalok és idősebbek is. Még sem tudom elfogadni, emellett sápadt és szeplős is vagyok. De nem tudom ezekért miért aggódom ha már megtaláltam az igazit :D Igaz félek el menni orvoshoz mert már voltam más miatt is és semmi bajom, és ezt utálom. Az a baj, hogy nekem nincs elég akarat erőm semmihez de tényleg semmihez, ezért sem hiszem, hogy egyedül meg tudnék gyógyulni.
2014. febr. 21. 23:01
 5/8 anonim ***** válasza:

Először is, én is ismerek egy lányt, aki 17 éves, göndör, világos bőrű, szeplős, (de ő bandzsa is picit). Én nagyon szépnek találom, de neki sincs sok önbizalma. Pedig valahogy a szeplői, a göndörsége, a bandzsasága adnak neki egy bájt, ami másnak nincs. Egyébként nagyon kedves és jólelkű. De nem Te vagy, mert ő nem simítja a haját.

Vedd rá Magad a pszichológusra, és kerüld el azt a tömött buszt. Le kell győznöd a szorongásaidat, hogy egyedül nem fog menni, azt Te is tudod, sőt, ha menne, már megoldottad volna. Rosszra fordulhat a helyzet, ha sokáig nem kezdesz ezzel semmit, mert bármi negatívum érhet (ér is néha mindannyiunkat), és akkor még annyi bátorságod-lelkesedésed se lesz, mint most. Tégy valamit Önmagadért! A családod támogatja a pszichológushoz járást?

2014. febr. 22. 11:22
 6/8 A kérdező kommentje:
Utolsó: Eleinte még meg is ilyedtem, hogy rám gondoltál és ismersz :D Igen a családom támogatja a pszihológushoz járást, de igazából azt mondják, ha nem akarok menni akkor az az én bajom ha nem akarok meggyógyulni. De megakarok, ez a lényeg, mert gyereket is akarok és nem akarom pánikbetegen felnevelni, és azt se akarom, hogy ő ilyen legyen.
2014. febr. 22. 22:03
 7/8 anonim ***** válasza:

Helyes, kapd össze Magad, és menj szakemberhez. Ne felejtsd el, hogy ő nem "megjavít", csak Te tudod megjavítani Magad, és ő csak segíteni tud ebben.

Ha mégis az vagy, akit ismerek, akkor tudd, hogy tetszel nekem, mind külsőre, mind a személyed :)

2014. febr. 22. 22:07
 8/8 A kérdező kommentje:
Miért te ki vagy? :O :) nyugodtan el mondhatod:)
2014. febr. 23. 19:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!