Mik azok a kérdések, amiket egy pszichológus feltesz, amiktől mélyebben megismerem magam, mintha csak a személyiségem részletes jellemzését olvasgatnám az interneten?
Már ha vannak ilyenek:)
Úgy értem azon túl, hogy mik a vágyaim, életcélom, milyen voltam gyerekként, hogy viselkedek párkapcsolatban családomban társaságban.
Vannak még másfajta nézőpontok, amik a gondolataim és cselekedeteim, reagálásaim, szokásaim mozgatórugóit feltárják?
Olyasmik amikre így reagálsz:
"Ó, erre így még nem is gondoltam."
"Nahát, milyen egyszerű kérdés, és mégis milyen más megvilágításba helyezi a dolgokat."
Azzal tisztában vagyok, hogy gyerekként a szüleink viselkedésmintáit vettük fel, amiket később le kell választanunk magunkról, hogy ne az ő általuk programozott gépekként, hanem önmagunk reagáljunk a dolgokra, de ezen felül esetleg valami?
Vagy bármi:)
Vagy csupán ennyi az önismeret?
Ha van bátorságod, kérdezgesd a barátaidat, vagy rokonaidat, hogy mi a véleményük rólad, pl soroljanak fel néhány rossz tulajdonságot, és jót is.
És, monnd meg nekik, hogy legyenek őszinték, és "könyörtelenek", és nyugtasd meg őket, hogy nem fogsz haragudni, akármit mondanak. Lehet, hogy kemény dolgokat fogsz hallani ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!