Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Lehet káros hatással a záróizm...

Lehet káros hatással a záróizmaimra ha huzamosabb ideig pelenkát hordok?

Figyelt kérdés

nagyon depressziós voltam, mert kűzdöttem ez ellen sok évig, és a szüleim megunták, hogy szenvedek, és pszichiátertől pszichiáterre járok, és már vagy 4 gyógyszert szedtem, és inkább úgy döntöttek elfogadnak ilyennek, és anyukám MEGKÉRT hogy én is fogadjam el magam ilyennek. elkezdtem viselni pelenkát, és azt vettem észre, hogy mivel most 5. hónapja viselem, és a pszichés bajaim elmúltak, és jólérzem magam, iskolában is jobban teljesítek, sőt most már be is megyek minden nap, na szal azt vettem észre, hogy most egyszer levettem a pelenkát, egy pár órára, és azt vettem észre hogy balesetem lett.... elengedtem magam úgy h nem is figyeltem. lehet káros hatása a pelenkának? kérlek őszintén!

16f

2014. febr. 4. 21:40
 1/9 anonim ***** válasza:

Igazából a gond annyi hogy megszoktad hogy automatikusan engedsz magadon ha jön a dolog akár kicsi akár nagy, és mivel az agyadba rögzült ez így fel sem fogod mert természetesnek veszed ez olyan mint a légzés.

Elhiszem hogy neked van egy ilyen jellegű betegséged ami végett pelenkáznod kell magad. De javaslom azt hogy ha otthon vagy akkor próbálj meg koncentrálni hogy nem engeded el magad rögtön ha érzed hogy csikar a hasad vagy jönne a dolog ne engedd hogy kijöjjön próbáld visszatartani ezzel erősödhetnek az izmok, de azért pelenka legyen rajtad csak próbálj odafigyelni.

Aztán ha jobban megy, fokozatosan elhagyhatod csak mivel ez betegség így nem tudom hogy ez így hogyan működik pontosan.

Nekem is volt ilyen időszakom hogy pelenkát kellett hordjak, szerencsére nem bénultam le de egy durva baleset után tolószékbe kényszerültem és részleges lebénulásom volt, szerencsére az ágyékomat hamar éreztem mint a lábaim így szépen lassan tudtam kontrollállni magam, szerencsére hatalmas mázlim volt igaz 3 év kellett hogy a tolószék a kukába végezze de még mindig szükségem van mankóra sajnos ami végett szégyenlem magam bár nem kéne mert nem tehetek róla, de depis vagyok, viszont a barátnőmnek akit tolószékesként ismetem meg, akkor volt ápoló gyakornok a kórházban így sokat segített nekem. Igaz 3 évvel idősebb nálam de nem érdekel, szeretem őt, ő is engem, és így erős lett a lelkem a támogatása végett így elfogadtam azt a tényt hogy már valószínű hogy nem fogok tudni egészséges ember módjára járni. De én is voltam olyan helyzetbe hogy pelenkát kellett hordjak és kb hasonlóan a te szituációdhoz szoktam le róla fokozatosan, akkor a barátnőm még nem dolgozott ott.

De többször mentem vissza bent fekvésre egyéb kezelések végett sajnos. De a lényeg az hogy rendbe jöttem úgy ahogy. Persze hatalmas akaraterő kellett és rengeteg ember állt mellém hogy ne hagyjam el magam. A teljes gyógyuláshoz az az ápolónő kellett aki a barátnőm, mivel gyakornokként rengeteg szabadideje volt és a kötelező munka után is gyakran marat ott bent velem mert mindig jól elbeszélgettünk így persze hogy összejöttünk :)

2014. febr. 4. 21:55
 2/9 anonim ***** válasza:
szerintem csak szimplan megszoktad h pelenkat hordasz es elengedheted magad. nem gondoltal ra hogy most nincs rajtad. tapasztalatom mondjuk nincs ilyen teren... egyebkent ha meg szabad kerdezni: miert kellett pelenkat hordanod? privit is.irhatsz.
2014. febr. 4. 21:57
 3/9 A kérdező kommentje:
nem kell. ez a bajom. hogy valamiért ez kialakult nálam, hogy csak akkor érzem magam jól ha pelenkát hordok. ezen felül teljesen normális fiú vagyok, és a lányokhoz vonzódom, de valamiért testileg és lelkileg is csak így tudok boldog lenni.
2014. febr. 4. 21:59
 4/9 anonim ***** válasza:
azért ez hogy te pelenkában érzed jól magad ez nem épp jó... hogy tudsz majd így később rendes kapcsolatot kialakítani lánnyal? ennek biztos van valami lelki háttere, azért nem kéne ennyiben hagyni a dolgot... amit az egyes válaszoló írt, próbáld ki és én keresnék ég másik szakembert is a helyedben... hátha lenne rá megoldás, hogy anélkül is teljes boldog életet élhess majd :) 1-es válaszolónak meg gratulálok a kitartásához ! nagyon szép teljesítmény amit elértél! és egyáltalán nem vagy kevesebb azért mert a járásod nem tökéletes! felejtsd el ezt a butaságot! :P barátnődhöz is csak gratulálni tudok, hogy így kitartott melletted a nehéz időkben is, hosszú boldog életet nektek együtt! :)
2014. febr. 4. 22:15
 5/9 A kérdező kommentje:
értem az álláspontodat, de mikor ez kibukott 11 évesen, azóta 4 szakembert is elfogyasztottam. apám mindent megtett az ügy érdekémben anyagilag, milliókat ölt bele, nemrég számoltuk ki. én csak depressziósabb lettem, szoroingásom volt, ami már majdnem teljesen feloldódott, és gyógyszerekkel tömgtek a végére... ezért én nem kérek több szakembert. és a szüleim is mindenben támogatnak és ua zon az állásponton vannak.
2014. febr. 4. 22:19
 6/9 anonim ***** válasza:

Azt írod, hogy pszichiátereknél jártál. Volt köztük pszichoterapeuta is? Alkalmaztak hipnózist, integratív terápiát is?

Ha nem, ne csodálkozz. Az ilyen problémák megoldásához speciális ismeretek kellenek. Az a leggyanúsabb, hogy közben depressziós lettél. Megfelelő kezeléssel ilyen nem fordulhat elő.

Privátban kérdezhetsz, ha érdekel.

2014. febr. 5. 17:39
 7/9 A kérdező kommentje:
a depressziót másra fogta de érdekes mostanra elmúlt. és köszönöm szépen de nem érdekel.
2014. febr. 5. 18:23
 8/9 anonim ***** válasza:
Igen, lehet káros hatással a 3 éven túli pelenkahordás.
2014. febr. 6. 22:16
 9/9 anonim ***** válasza:
Nem káros 3 éven túli pelenkaviselés nincs hatással a hólyag záró izmaira, pl. éjszakai alvásnál gyakori baleseteknél hasznos, és szükséges a pelenka különösképpen nagykabátos időkben. Egyrészt nyugodtabb alvást biztosít az erre rászorulóknak, más részt melegen tartja az alsó testrészt elkerülhető a felfázás.
2014. júl. 20. 16:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!