Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Xanax vs. Antidepresszáns?...

Xanax vs. Antidepresszáns? Melyik a kevésbé káros?

Figyelt kérdés

Korábban több évig mindkettőt szedtem szorongásra, pánikra, de most újra kell valami, mert megint komoly szorongásaim vannak.

Nem vagyok depressziós, így csak a Xanax-ot szedném 2x0.5 a 0.25-ös kiszereléséből.

2013. nov. 26. 12:45
 1/5 sheex válasza:
Mi lenne ha egy mások által is elismert pszichiáterhez mennél el? Nyugtatókkal csak enyhíted, de meg nem szünteted a gyökerét.
2013. nov. 26. 12:49
 2/5 Bárzsing ***** válasza:

Nem mindegy, hogy milyen szorongás. A nyugtatók hosszútávú szedése csak nagyon indokolt esetben szükséges. Egy idő után a szervezet hozzászokik, egyre többre van szükség ugyanakkora hatáshoz. Ezzel szemben az SSRI antidepresszáns, aminek van szorongásoldó hatása is, csak lassan, hetek alatt fejti ki a hatását, de nincs hozzászokás, függőség is csak több év alatt alakul ki.

A hosszútávú megoldást a pszichoterápia jelentené (persze ez is kezdeti gyógyszeres terápiával kombinálva a leghatásosabb). Mindenesetre magadtól ne kezdj semmilyen gyógyszert se szedni, keress fel pszichiátert.

2013. nov. 26. 13:25
 3/5 anonim ***** válasza:
A Xanaxhoz hozzászoksz, de az még mindig jobb, mint az antidepresszáns, ami mindenféle szinten bekavar.
2013. nov. 26. 14:06
 4/5 anonim ***** válasza:

én antidepi pári vagyok!! A xanax csak ideig-óráig hat olyan mint az alkohol. Amint kiszökik a hatása ugyan olyan roncsként érzed magad mint előtte. A xanax tacsra vágja a memóriát, nem túl kellemes amikor arra sem emlékszel mit csináltál tegnap vagy azelőtt!

Az antidepresszáns nem a tünetekre hat hanem a depressziót feloldja, és meggyógyítja az embert. Nem kell életed végéig szedned elég 1-2 évig kb depressziónál és meg van oldva. Xanaxot meg szedheted addig amíg el nem éred a teljes toleranciát. Azt veszed észre szép lassan hogy napi 4 mg az adagod és majd zárt osztályon fogsz kikötni!

[link]

2013. nov. 27. 11:48
 5/5 anonim ***** válasza:
Mindkettő helyett van természetes megoldás!
2017. ápr. 23. 12:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!