Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A pszichológus el tudja érni,...

A pszichológus el tudja érni, hogy megnyíljak előtte? Hogyan?

Figyelt kérdés
2014. febr. 1. 14:03
 1/6 anonim ***** válasza:
30%

"A pszichológus el tudja érni, hogy megnyíljak előtte?"

általában igen.

"Hogyan?"

az egyik bevált módszerük,

hogy tévesen tájékoztatnak a titoktartási kötelezettség fogalmáról.

azt sugallják, hogy a titoktartási kötelezettség azt jelenti,

hogy amit mondasz nekik, azt senkinek se mondhatják el.

ez persze nem igaz.

a titoktartási kötelezettség azt jelenti,

hogy amit mondasz neki, azt nem mondhatja el olyan személynek,

akit nem köt titoktartás.

akit köt titoktartás, annak elmondhatja.

például, pap elmondhatja papnak, orvos elmondhatja orvosnak,

pap az orvosnak, orvos a papnak,

vagy, mindegyik elmondhatja a titkos-szolgálati tartó-tisztjének,

mert azt is köti a titoktartás :-)

aki be van szervezve besúgónak, az nem fedheti fel beszervezettségét,

mert az bűncselekmény, ráadásul, aki beszervezettségét felfedi,

az az egész rendszer bosszújára számíthat,

tönkre-teszik, ellehetetlenítik, egzisztenciálisan, morálisan stb.

amikor az állam-hatalom megkezdi a besúgó-hálózat kiépítését,

első-szmámú célpontok: pap, pszichológus, orvos, tanár (osztály-főnök)

pontos számokat nem tudok mondani.

egyes becslések szerint a papok és pszichológusok

70-80 százaléka lehet beszervezett.

ha rákérdezel bármelyiknél, nem fedheti fel,

mert azzal bűncselekményt követ el.

videó címe: The Secret Police Recruit an Informant

http://www.youtube.com/watch?v=atFKrIM0GZc

2014. febr. 1. 14:24
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Jesszus, első... te iszonyatosan paranoid vagy...

Amúgy a megnyílásnak az égvilágon semmi köze a titoktartási kötelezettséghez... vagy meg tudok bízni valakiben, vagy nem, vagy közel érzem magamhoz, vagy nem...

És amúgy hogy tudna élni vissza a pszichológus azzal, ha elmondom, hogy rájöttem, anyám soha nem szeretett?! És hasonló infókkal?

Kérdező: általában az gátolja a bizalmat, hogy attól félünk, hogy megítélnek. Egyénenként változó, hogy kinél mennyire erős ez a hatás, de valamennyire még a legnyitottabb emberekre is jellemző. Mindenkinek van olyan "titka", amiről úgy gondolja, hogy lenézik érte. A JÓ pszichológusnál a teljes elfogadás légkörét lehet megtapasztalni, azt, hogy bármit is mondasz, nem ítélkezik feletted, elfogad olyannak, amilyen vagy. És ez segíti a bizalmi légkör kialakulását. Idővel! Nem kell sietni, ha nincs meg a bizalom, kár erőltetni. Akár terapeutát is lehet váltani, ha hónapok alatt sem tudsz megnyílni, mert akkor bizonyára nincs meg ez a pozitív légkör, nincs meg az összhang, vagy számodra nem megfelelő terápiás tervet követ... De ha jó az együttműködés, akkor előbb-utóbb tényleg nagyon ki lehet nyílni. Általában azért nem beszélünk az érzéseinkről, mert gyerekkorunkban nem biztattak erre, nem tanítottak meg, nem kaptunk olyan visszajelzéseket, hogy bárkit is érdekelne, mi jár a fejünkben, esetleg még rosszabb esetben ellenünk fordították az infókat (az 1. válaszadónál pl. valami ilyesmi állhat fenn). Ezt a tapasztalatot tudja átfordítani a pszichológus azzal, hogy az ellenkezőjét demonstrálja: hogy őt érdeklik az érzéseid, nem vágja később a fejedhez, nem alkot rólad lesújtó véleményt, mert ezt vagy azt gondolod. Nagyon jó tud ám lenni ennek a megtapasztalása, és magamról tudom, hogy később más kapcsolataimban is tudom alkalmazni az őszinteséget, és ettől sokkal jobbak lettek a kapcsolataim! Sőt, azt vettem észre, hogy a környezetem is elkezdett "utánozni", vállalják a kockázatát, hogy kimondják, kimutatják az érzéseiket, gondolataikat, és mivel megtapasztalják, hogy nem dőlt össze a világ, hát még tovább mennek. Nem olyan félelmetes ám, csak elkezdeni nehéz! :)

2014. febr. 1. 16:47
 3/6 anonim ***** válasza:

a 2. válaszolónak.

itt egy lista, néhány besúgó és tartó-tiszt neve.

bár ez a lista már avitos,

ráadásul igen szűkös, a több tízezerből csak néhány száz név.

ha valamelyik rokonodat/ismerősödet megtalálod rajta,

ne felejtsd el jelezni itt.

[link]

2014. febr. 1. 17:12
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2014. febr. 1. 18:32
 5/6 anonim ***** válasza:

# 3: Jó, de áruld már el, mi köze van ennek az egésznek ahhoz, hogy valaki megbízik-e a pszichológusában, vagy sem?! A pszichológusnak az ember nem olyan infókat NEM TUD elmondani, amikkel vissza lehet élni, hanem olyasmit, amit kínosnak érez.

Pl. hogy féltékeny vagyok a nálam fiatalabb, jobban kinéző azonos neműekre... Ezzel mit kezd ez SZT-tiszt?! Max. legyint, hogy "nagy dolog, én is féltékeny vagyok". Ha te a titoktartási kötelezettségeken, meg SZT-tiszteken kattogsz, akkor szerintem rohadtul nem vagy tisztában a terápia lényegével, mert a bizalomnak az égvilágon semmi köze nincs a titoktartási kötelezettséghez. :)

2014. febr. 1. 19:02
 6/6 anonim ***** válasza:

Hogy a kérdésre is legyen válasz:

Van egy olyan módszer ami nem az eseményekkel, hanem az érzelmekkel foglalkozik:

https://www.youtube.com/watch?v=H1gHvaj-Ayg

Ha megnézed, megérted.

2014. febr. 2. 11:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!