Félelem a férfiaktól?
Egy jó ideje tapasztalom, hogy az apakorú férfiaktól tartok. Nem tudok velük beszélgetni, ha a közelemben vannak, egyszerűen félek tőlük, nem megyek olyan társaságba, ahol ők jelen vannak, barátom apját kerülöm mindenkinél jobban, mert azt érzem, hogy ártani fog nekem...nem tudok feloldódni a társaságában, ezért mindenki zárkózottnak gondol...pedig egyébként egy életvidám, közvetlen lány vagyok. A korombeli férfiakkal nincs bajom, szexuális félelmeim nincsenek velük szemben, közvetlen vagyok, és néha azt érzem, hogy tőlük várok megoldást mindenre...mintegy apamodellként tekintek rájuk. Ha baj van, csak a barátom az, aki segíthet, tőle várok "apai" tanácsot, megnyugtat a közelsége stb.
A dologhoz hozzátartozik az is, hogy apuval gyerekkorom óta nem tartom a kapcsolatot, nem tudo, milyen az az apai nevelés és őszintén szólva soha nem is hiányzott...egyszerűen nem tartom sokra az idősebb férfiak véleményét, mintha nem is léteznének számomra.
Ez a fajta szorongás vagy elhidegülés kialakulhatott a rossz családi minta miatt? Vannak hasonló cipőben járó nők? Idővel elmúlik ez vagy legalább mérséklődik? Mik a tapasztalatok?
Előre is köszönöm. 21/l
Nem vagyok nő, de így belegondolva azt tudom elképzelni, hogy az idős férfiaknak valamiért bejössz, és ezt testbeszéddel közlik akaratlanul, aminek olvasásában a nők jobbak (úgynevezett 'női megérzés' is ebből fakad: sokkal könnyebben észreveszitek ha valaki hazudik). Ami a Te esetedben teljes bizonytalanságot, ellenszenvet okozhat ugye az 'apahiány' miatt. Meséltesd barátodat az édesapjáról, valószínűleg pozitív sztorikat fogsz kapni, ami növelheti az önbizalmad az idősebb férfiakkal szemben.
Esetleg még azt tudom elképzelni, hogy volt olyan ismerősöd akit nemi erőszak ért, csak már nem emlékszel rá hogy mesélte volna, de tudat alatt megragadt és ez kihat a mai viselkedésedre.
Más nem jut eszembe így negyed 1-kor remélem segítettem :D
21/F
Nekem sem volt apám, csak egy rövid ideig, az sem szép emlék.
Velem viszont pont a fordítottja van. Én pont a velem egykorú, vagy kicsit idősebb férfiakban nem bízom. (25 vagyok.) Pl. múltkor a háziorvosom ajánlott egy szakorvost, és kérdeztem tőle, hogy fiatal? Mondta, hogy nem, épp ellenkezőleg, olyan hatvanas, én meg magamban ujjongtam, hogy de jó, értelmes ember lesz!
Nem vagyok pszichológus, de gondolkoztam már, hogy ez nálam miért lehet. Arra jutottam, hogy az olyan férfiak véleményében és tudásában bízom, akiket nem látok szexuális partnerként. Apa híján nem ismertem meg, milyen az, ha egy férfi feltételek és szexuális vonzalom nélkül szeret.
Köszönöm mindkét választ. :)
Első: ebben igazad lehet...sokat tapasztalom magamon, hogy azért is félek idősebb férfi társaságában maradni, mert bármikor "letámadhat", persze tudom, hogy ennek igen kicsi a valószìnűsége. Sokat gondolkoztam azon, miért lehet, gondoltam az apahiány miatt szeretném, ha az idősebb férfiak is "szeretnének", és valamiért ez szexuális úton vetül ki rám. Tévedés ne essék, nem akarok az idősektől semmit, csak mivel jó kapcsolatom férfivel csak párkapcsolaton belül volt, így automatikusan a védelem/bizalom nekem együtt jár a szexszel, ezért még inkább elzárkózom az idősebb férfiaktól. Pont az ellenkezője vagyok a második válaszolónak...ettől függetlenül én bízom egy kívülálló idősebb férfi (orvos) véleményében, de ha közelebb kerül hozzám valaki (barátom apja) képes vagyok addig a házba be se menni, amíg ő benn van...elég frusztráló.
nekem papiron volt édesapám .......
Magától nem múlik el, csak ha tisztába jössz azzal, hogy miért félsz valójában az apa korabeli férfitól. És tisztába jössz a jogaiddal is, és azzal, hogy a te testedért te vagy a felelős, és az engedélyed nélkül ahhoz senki nem nyúlhat. Ezek bizony nem érzelmi kérdések. ugye nem szeretnéd hogy durván bánjanak veled ? Nekem az a férfi a férfi, aki képes gyöngédségre, aki nem az erejét akarja bizonygatni saját magának.
Első válaszoló "rá érzett "a lényegre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!