Mik a tapasztalatok az antidepresszáns tablettákkal kapcsolatban? Használt valakinek?
Most kezdtem orbáncfű kapszulát, de még nem tudok véleményt mondani. Igaz csak jókat olvastam róla.
Bármelyik biopatikában kapható.
Első vagyok:
Nekem pszichológus-pszichiáter ajánlotta. Enyhe tüneteim vannak, és kikötöttem, hogy nem fogok gyógyszert szedni.
A háziorvos már felírt korábban mindent, de úgy vélem egy szakember segítségével jobban haladhatok, gyógyszer nélkül is.
Na én szedem és használt. Kb a 3.-8. napok között ront a dolgon, (ezért mellette mindenképpen kell nyugtatót szedni, különben kidőlsz és le fogod tenni és akkor lőttek a terápiának) a 2 hét után kezd lassan javulgatni, a 4. hét után már majdnem tökéletes. Persze csak, ha jót adtak és megfelelő a dózis. A jót, úgy értem, hogy mindenkinek más jön be.
Mellékhatások: első 2 hétben szívdobogás érzés, kis libidócsökkenés, reggelenként enyhe remegés, ami fél óra alatt megszűnik. Sertralin hatóanyagú szerről van szó egyébként. A leállásról még nincs tapasztalatom, de igen lassan kell.
zoloftot szedtem, 10 nap után éreztem a hatását, nagyon jó volt!!! viszont az első 10 nap szar volt, de nem szabad feladni, abbahagyni.
később váltottam mao-gátlóra, az is használt, de a csúcs a zoloft volt.
ühüm. ez 1,5 éve volt...
efectint szedtem.
miért, mi a baj velük?
upsz tényleg, ssri
nemtom, mért hittem, hogy mao-gátló :)
SSRI... Röhög a vakbelem hehe komolyan. Épp most írtam egy másik kérdéshez is. A gyógyszerészeknek azért van eszük. Az ssri gyógyszerek egy az egyben az amfetamin hatását utánozzák. És legálisan piacra dobják miközben papolnak arról hogy a drog rossz, ne drogozz, értem??! Aztán csóri "beteg" beszedi és papol erről ő is. Ugyan azok a mellékhatások. Ugyan az a függőség... Csak legálissá tették, olyannyira hogy még a hatóanyag neve sem hasonlít. Szerintetek nem vicces?
A kérdésre válaszolva: Tapasztalat... Nincs. Mert nem szedek mérgeket. A depresszió, mint betegség nem létezik. Magunk vagyunk képesek (valamilyen szinten) szabályozni az agy vegyi folyamatait a mindennapos viselkedésünkkel. Aki "depressziós" az csak önmagát okolhatja. Az állandó önsajnálat, a semmittevés okozza ezt a mondvacsinált "betegséget".
Antidepresszáns helyett szippants fel egy csík fehéret, menj el egy discoba és tombold ki magad.. Utána átértékeled a dolgokat. És legalább csak 1Xmérgezted a szervezetedet, nem minden nap...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!