2 hete szedem a Cipralexet és nem tudok elmenni! Ez el fog múlni vagy örökre ilyen nyomorék leszek?
Kedves kérdező!
Ha elolvastad volna a használati utasítást, abba le is van írva. Sajnos az antidepresszánsoknanak ez egy kellemetlen mellékhatása, a többi mellett. Mindenesetre azért örülj neki, hogy neked depisen, v. pánikosan még van kedved szexelni. Ez legalább jó jel. Ha elfogadod a tanácsomat: gondosan, pontosan szedd a gyógyszeredet, bánatodba nem kezdjél el falni, nehogy elhízz, szal élj rendesen, és ha meggyógyulsz, 5x jobban fog esni minden, mint annak előtte. A szex is...ez tapasztalat.
Nah. A Valdoxan nem SSRI hanem más jellegű gyógyszer, így más a hatásmechanizmusa, mások a lehetséges mellékhatásai.
Én szedtem Cipralexet, ami viszont SSRI (szelektív szerotonin visszavétel gátló) és ugyan felállt a műszer, de én sem voltam képes az ejakulációra. Mellette rengeteg más mellékhatása is volt, amiket egyáltalán nem voltam képes tolerálni. Úgy másfél két hétig szedtem, mire azt mondtam, hogy elég volt és kérek más gyógyszert...
Ennek a mellékhatásai úgy másfél két hónap múlva kezdtek el enyhülni, de némelyik még fél évvel utána is érezhető volt.
Viszont az én kérdésem, hogy egy 20 éves lánnyal az okos pszichiátere mi a fenéért etet ilyen sz*rt, amivel tönkreteheti a szervezetét? Az érzelmi egysíkúság még most sem múlt el, pedig már több mint egy éve nem szedtem azt a hulladékot.
Én azt javaslom, hogy kérj más gyógyszert, ami kevésbé sz*r. Sőt az SSRI-ket úgy ahogy van kerüld el.
# 5:
Bocsi, elírtam. Másfél két hónapig szedtem, nem hétig. 6 hét amúgy is kell, hogy az antidepresszáns hatását kifejtse én pedig inkább megvártam azt, hogy lássam, használ-e (nem, nem használt).
Nem elég visszaigazolás neked ez afelől, hogy nem kellene szedni?
Semmi értelme ezeknek az antidepresszánsoknak, maximum súlyos klinikai depressziónála, ami semmilyen más kezelésre nem reagál.
Elmebeteg állat az, aki felír ilyen egy fiatal hölgynek.
Nekem is vannak szorongásos tüneteim, amire egy pszichiáter csuklóból írná is fel az SSRI antidepresszánst, de én komolyan élek inkább a szorongás kínjaival (már ha valaha is elhatalmasodik rajtam ténylegesen), minthogy ilyen vackokkal tömjem magam, ami még azt is elveheti tőlem, hogy maximálisan tudjuk szeretni egymást testileg is a barátommal...
Másrészt pszichológiát tanulok, így van némi rálátásom ezeknek a gyógyszereknek a hatásmechanizmusára, valamint a betegségek háttérére is - ami miatt felírkálják. Akkor is ellene lennék, ha tünetmentesítene, és nem lenne mellékhatása, ugyanis nem hoz gazi megoldást a problémákra.
20 éves lánynak??
Én 17 voltam, amikor etették velem ezt. Komolyan mondom, hogy Valdoxanra szükségem van, viszont tudom, hogy más hatású gyógyszer, mint egy SSRI.
"20 éves lánynak??
Én 17 voltam, amikor etették velem ezt. "
És ettől már helyénvaló is lesz, hogy valakivel etetik?
Mély megrökönyödésre ad okot, ha egy kamasszal vagy egy fiatal felnőttel etetnek ilyen dolgokat. Az esetek 90%-ában indokolatlan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!