Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A bánkódás rövidíti-e az...

A bánkódás rövidíti-e az élettartamot?

Figyelt kérdés

Sokszor vagyok vidám, de nagyon sokszor és sokat, és mélyen szoktam bánatos lenni különböző okok miatt is, de mostanság inkább főleg egy lány miatt. Már egy ideje tart ez az állapot.

Idegeskedni is szoktam, az tudom, hogy nem tesz jót, de én most konkrétan a bánkódásra gondolok.

2014. jan. 18. 22:33
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem tudom, de az biztos, hogy pár év múlva belátod, hogy butaság volt hosszú időt elvesztegetni az életedből egy másik személy miatt. Azt az elpocsékolt időt pedig semmi nem hozza vissza. Próbálj meg nyugodt maradni és túllépni azon a lányon, vagy lekötni magad valami hasznos dologgal, és hamarosan már nem is lesz olyan fontos ez a kérdés.
2014. jan. 18. 22:46
 2/4 Viktor Tihanyi válasza:

MELANKÓLIA (lásd még: DEPRESSZIÓ, ÖNGYILKOSSÁG. PSZICHÓZIS, ROSSZKEDV,

SZORONGÁS)

A melankólia mély szomorúság állapotát jelenti. Gyarlónak érzem magam, súlyosan depresszív

állapotban vagyok, és nehezen viselem el ezt a fájdalmat. Ez minden megmozdulásomra (a fizikai

értelemben értendők is) kihat. Egyfajta elégedetlenséggel, rosszkedvvel, bosszúsággal találom magam

szemben, amelyek örömtelenséget eredményeznek. Ez a szomorúság ahhoz vezet, hogy úgy érzem, az

érzéseim összezavarodtak, és egyre sötétebbekké válnak. Úgy érzem, hogy ördögi körbe kerültem.

„Kijelentem, hogy öröm tölti ki egész lényemet." Megvalósítható célokat tűzök ki magamnak, amelyek

segítségemre lesznek majd az életenergiám újrafeltöltésében, eloszlatja a bánatot, amelynek a helyét

egyre több öröm és elégedettség váltja majd fel.

2014. jan. 19. 00:29
 3/4 Viktor Tihanyi válasza:

VÉR - CUKORBETEGSÉG (lásd még: ÖRÖKLETES BETEGSÉGEK, VÉR - ALACSONY

VÉRCUKORSZINT)

A diabétesz, cukorbetegség, a hasnyálmirigy elégtelen inzulintermelését jelenti, amely arra utal, hogy a

hasnyálmirigy nem képes a vér cukorszintjét kordában tartani. Ekkor túl sok cukor lesz a vérben, és a

vér nem képes megfelelően felhasználni a véráramban felgyülemlett cukrot. Ennek a túlzott cukor

felhalmozódásnak következményeképpen a vizeletnek is magas lesz a cukortartalma. Mivel a cukor a

szeretetet, a gyengédséget és a gondoskodást jelképezi, a cukorbetegség belső szomorúsághoz

hasonló érzésekről árulkodik. Ez a biztos szeretet hiányát, vagy szerelmi bánatot jelezhet, mivel előző

sérüléseim miatt szükségem van arra, hogy irányítsam környezetemet, a körülöttem élő embereket. Ha

cukorbeteg vagyok, akkor általában több, egymást követő bánatot, csalódást élek meg, vagy tudat alatti

szomorúsággal átitatott, gyengédség nélküli, elfojtott érzelmeket. A gyengédséget, örömet folyamatos

fájdalom váltotta fel. Ilyenkor kompenzációképpen cukrot, vagy annak bármely formáját (tészták, kenyér,

édesség) kezdem el fogyasztani. Ezt a konfliktust érzelmi, társadalmi, anyagi téren is megsínylem.

Minden lehetséges eszközzel megpróbálom ezt kompenzálni, ellensúlyozni. Sok területen korlátozom

magam. Keserűvé válok (keserűség) magam is, ezért úgy találom, hogy az életem túl keserű, s és ezt

cukorral próbálom kompenzálni. Mivel nehezen fogadom el a szeretetet, túlterheltnek, egy irányíthatatlan

helyzet foglyaként érzem magam, úgy érzem, megfulladok. Ezt a túltelítődést a vizeletembe választom

ki. Tehát nagy szeretet, érzelem, gyengédségigényem van, azonban nem vagyok képes reagálni vagy

cselekedni abban a pillanatban, amikor szeretetet kaphatnék. Nehezen fogadom el mások szeretetét, és

az élet, örömtelen számomra. Nehezen engednem el magam, és nehéz kifejeznem a valódi szeretetet.

Az elvárásaim néha túl nagyok (azt szeretném, ha mások valósítanák meg vágyaimat) és ezek az

elvárások frusztrációt, dühöt, és magamba fordulást okoznak bennem. Nagy ellenállást érzek egy olyan

eseménnyel kapcsolatosan, amelyet el szeretnék kerülni, azonban úgy érzem, hogy ez nem lehetséges.

Ez lehet egy válás, elválás, egy költözés, egy vizsga, stb. Ehhez az ellenálláshoz még egyfajta undor,

megvetés, elutasítás érzései is társulhatnak. Ilyen esetben a vér cukorszintje túl magas lesz

(hiperglikémia) Arra van szükségem, hogy mostantól kezembe vegyem saját életemet, és hogy

megváltoztassam az életem helyzeteit, úgy, hogy megpróbálom minden dologban a szeretetet és az

örömöt meglátni. A diabétesz (vagy hiperglikémia, magas vércukorszint) és az alacsony vércukorszint

egyaránt örömhiányról tanúskodik, és arra utal, hogy képes vagyok-e a szeretetet magam és mások felé

kifejezni. A terhességi cukorbetegség esetében (ami általában a terhesség második felében szokott

megjelenni) ugyanazokat a kérdéseket kell feltennem magamnak, mint a cukorbetegeknek. Lehetséges,

hogy mély szomorúságot, undort, ellenszenvet, ellenállást érzek. A terhességem aktiválhatja bennem

azokat a többé-kevésbé tudatos emlékeket, amelyeket gyermekkoromban éltem át, és ami most bennemcukorbetegséget okoz. Ha a szülés után helyreáll a vércukorszintem, akkor az azt jelenti, hogy ezek az

érzések eltűntek, és hogy jelentőségük csökkent, amely a vércukorszintem (glükóz) helyrerázódásához

vezet. Rengeteg szeretet vesz körül. Tisztában vagyok mindazzal a szeretettel, amit az emberek irántam

éreznek? Az emberek szeretnek engem, és ezt mostantól észre kell vennem. Elfogadom a múltat

olyannak amilyen volt. Akkor jöhetnek létre csodák, ha kinyitom a szívemet!

2014. jan. 19. 00:30
 4/4 anonim ***** válasza:
Maga a bánkódás nem. Viszont az általa okozott pszichoszomatikus betegségek rövidítik az élettartamot. Sokan még a rákbetegségnek a hátterében is a depresszív tudatállapotot sejtik.
2014. jan. 19. 00:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!