Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miattam lett öngyilkos a...

Miattam lett öngyilkos a párom. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Tegnap szakítottam a párommal és elköltöztem tőle. Erre ő gyógyszert vett be és ivott rá. Most kórházban van és én nem tudom, hogy mit csináljak. Bemenjek hozzá és béküljek ki vele?
2014. jan. 17. 13:21
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
29%

Nem biztos, hogy figyelemfelkeltésnek szánta, gondolhatta komolyan is, ha zsarolni akart volna, akkor már szóban is megteszi. "Ha elhagysz öngyilkos leszek".

A nem hozzáértő, könnyen elszámolhatja az adagot, illetve rövidebb időben gondolkozik a felszívódást illetően. Ezt onnan tudom, mert anno én is itt csesztem el.

Felesleges bemenned hozzá, ha úgy dönt folytatja az életét, jobb ha megtanulja, hogy egyedül van, mi értelme volna hamis illúziókat ébreszteni benne (?) Egyébként sem a te hibád, te így döntöttél, ő így döntött, és ennyi.

2014. jan. 17. 17:42
 22/26 anonim ***** válasza:
33%
Szerintem se csinálj semmit! A párommal u.e.-t csinálta az exe, csak ő éheztette magát és így került korházba...Röviden: a csaj megcsalta, a párom kidobta, a csaj éheztette magát, korházba került, párom visszafogadta, jött az ígérgetés a csaj részéről és rá nem sokkal kezdődött az egész elölről...Ezt a csaj szószerint 3x játszotta el...3x került korházba u.e. miatt ja és mind 3x a párom legjobb barátjával csalta meg...De utána már nem fogadta vissza...Szóval, ne menj be! Majd túl teszi magát. Amit csinál érzelmi zsarolás feléd, hogy "miattad" volt, pedig nem, ahogy le írták előttem: gyenge ember!
2014. jan. 18. 10:13
 23/26 anonim ***** válasza:
77%

Azt felejtsd el, hogy miattad történt! Ne hibáztasd magad. Nyilván nem véletlenül szakítottál, és ha elemzed utólag a helyzetet, bizonyára találsz olyan dolgokat, amiket lehetett volna másképp csinálni... próbálj tanulni belőle, ha tudsz, változtass a konfliktuskezelő stratégiáidon, és akkor máris megtettél mindent.

De ne hagyd magad zsarolni érzelmileg, mert pont azért csinálta, hogy hibásnak érezd magad! Figyelemfelkeltés, olyanok folyamodnak hozzá, akiknek nincs más eszköz a kezükben a problémáik kommunikálására. Neki is meg kell tanulnia eszközöket szerezni, hogy más módon fejezze ki az érzéseit, ne zsarolással, manipulációval. De ez az Ő dolga, nem a tiéd! Te nem tudod megváltoztatni a személyiségét, a konfliktuskezelési stratégiáit. Ha szerencséje van, akkor kap segítséget hozzá (de nem tőled kell kapnia, mert veled csak játszaná tovább a játszmáit, és soha nem tudna kilépni belőle).

2014. jan. 18. 15:37
 24/26 anonim ***** válasza:
Na mi ujság kérdezõ?
2014. jan. 19. 10:36
 25/26 anonim ***** válasza:

Két 'apró ponton' tévedtél:

1. nem lett öngyilkos (remélhetőleg),

2. nem a te hibád...

2014. jan. 28. 16:25
 26/26 anonim ***** válasza:
21%
azért tette,mert nagyon szeret téged,és nem tud nélküled élni. én legalábbis ezért tenném. békülj ki vele.
2014. febr. 6. 09:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!