Miattam lett öngyilkos a párom. Mit tegyek?
Nem biztos, hogy figyelemfelkeltésnek szánta, gondolhatta komolyan is, ha zsarolni akart volna, akkor már szóban is megteszi. "Ha elhagysz öngyilkos leszek".
A nem hozzáértő, könnyen elszámolhatja az adagot, illetve rövidebb időben gondolkozik a felszívódást illetően. Ezt onnan tudom, mert anno én is itt csesztem el.
Felesleges bemenned hozzá, ha úgy dönt folytatja az életét, jobb ha megtanulja, hogy egyedül van, mi értelme volna hamis illúziókat ébreszteni benne (?) Egyébként sem a te hibád, te így döntöttél, ő így döntött, és ennyi.
Azt felejtsd el, hogy miattad történt! Ne hibáztasd magad. Nyilván nem véletlenül szakítottál, és ha elemzed utólag a helyzetet, bizonyára találsz olyan dolgokat, amiket lehetett volna másképp csinálni... próbálj tanulni belőle, ha tudsz, változtass a konfliktuskezelő stratégiáidon, és akkor máris megtettél mindent.
De ne hagyd magad zsarolni érzelmileg, mert pont azért csinálta, hogy hibásnak érezd magad! Figyelemfelkeltés, olyanok folyamodnak hozzá, akiknek nincs más eszköz a kezükben a problémáik kommunikálására. Neki is meg kell tanulnia eszközöket szerezni, hogy más módon fejezze ki az érzéseit, ne zsarolással, manipulációval. De ez az Ő dolga, nem a tiéd! Te nem tudod megváltoztatni a személyiségét, a konfliktuskezelési stratégiáit. Ha szerencséje van, akkor kap segítséget hozzá (de nem tőled kell kapnia, mert veled csak játszaná tovább a játszmáit, és soha nem tudna kilépni belőle).
Két 'apró ponton' tévedtél:
1. nem lett öngyilkos (remélhetőleg),
2. nem a te hibád...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!