Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Az emberek miért szeretik...

Az emberek miért szeretik kinevetni és "megnézni", leírni azokat, akiknek komoly lelki gondjuk van (olyan, amit sajnos nem lehet leplezni, tehát egyértelműen látható a dolog)?

Figyelt kérdés

szociális fóbia, félrevonulások, nem szól senkihez, nem nevetgél, zavarban van, elvörösödik, lehajtja a szemét, amikor kb annyira szégyelli magát a semmi miatt konkrétan, hogy oda se mer nézni, ne adj isten sületlenségeket beszél zavarában, remeg, rázkódik a teste, konkrétan annyira fél....

Lerakják, semmibe nézik, kinevetik...A "normális" embereknek ennyi fogalmuk nincs az egészről, hogy amikor látja, hogy konkrétan az illető a túlélésért küzd egy szituációban, rosszul van, akkor legalább nem nevetem ki...Ez örömet okoz nekik???

2014. jan. 14. 19:07
 1/9 A kérdező kommentje:
fejét
2014. jan. 14. 19:08
 2/9 anonim válasza:
100%
Sajnos az emberek jó része, többnyire az erősnek vélt egyének mellé áll ösztönösen,nekik igyekszik behízelegni magát, jópofizik nekik, mert úgy érzik,hogy ez kifizetődőbb, mint a gyengéknek kezet nyújtani. Sajnos ez a világ egyre inkább gátlástalanoknak, jellemteleneknek kedvez és a társadalom nem becsüli meg a segítőkész, jószándékú embereket. Vannak olyanok is, akik alapból nem nevetnének ki egy szenvedő embert, de ha a társaságuk "megköveteli"tőlük, mégis ezt teszik, nem akarnak kilógni a sorból.
2014. jan. 14. 19:27
 3/9 A kérdező kommentje:
Rettenetes..És még ezt is kezelni..súlyos gondok..fáj.
2014. jan. 14. 19:28
 4/9 RhisiartK ***** válasza:

Én egyetértek a #2-es válasszal. Ezenfelül a kérdésről csak annyit még, hogy sokan nem tudják, vagy nem akarják megérteni a másik embert. Mert ha megértenék, átéreznék a helyzetét, akkor már nem lenne olyan "vicces" a dolog.

A jó emberek pedig akkor teszik meg azt, amit "megkövetel" a társaságuk, ha már elegük van abból, hogy a kedvesség, rendesség, jószéndékúság nem ér semmit.

2014. jan. 14. 20:42
 5/9 anonim ***** válasza:
Mert nem értik meg. De ha már segíteni nem tud, akkor legalább ne nevesse ki... Értelmes emberek nem nevetik ki, nem gúnyolják a másikat, akármi is van vele.
2014. jan. 14. 21:38
 6/9 anonim ***** válasza:
Én nem a megértés hiányára gyanakszom. Szerintem, aki kiröhög/lenéz/bánt egy láthatóan lelki problémákkal rendelkező embert, az pontosan tudja miről van szó. Inkább ez olyan, mint a látens meleg, aki nagy "b_ziverőnek" híreszteli magát és bántja is a másokat. Tehát benne is meg lehetnek halványabban ezek a vonások, hogy zavarba jön, nem biztos magában, szégyenérzete van stb., de ő tudja leplezni és jó érzés felülkerekedni azon, aki ezeket a problémákat nem tudja kezelni. Így ő még fajinabbnak érzi magát.
2014. jan. 15. 19:30
 7/9 anonim ***** válasza:

Nem tudnak mit kezdeni a helyzettel, vannak akik szeretnek másokat alázgatni, zavarban vannak.

Régebben még durvábbak voltak az ilyen emberekkel, bár pár évtizede lehet, hogy a fiatalabb generáció Magyarországon, nem volt ennyire szenvtelen és bántó másokkal mint most.

Sok ember soha nem él meg ilyet, nem fogja fel, hogy ez milyen lehet, de van aki tudja és élvezi ha alázgathat.

Azon kell gondolkozni, hogyan lehet megerősödni, mert ezekből a dolgokból ki lehet jönni és aki kijön sokszor sokkal erősebb lesz mint az átlagember.

A magyarok tipikusan olyan nemzet, hogy aki nem középszerű azt próbálják kifúrni.

Azt a típust amit leirtál, akkor rosszabb, ha nő az illető, mivel gyámoltalan pasikat sokszor szeretik megvédeni a nők, miközben az ilyen nőket nem védik meg annyira.

2014. jan. 18. 08:52
 8/9 anonim ***** válasza:
A gyámoltalan nőket is szerstik megvédeni a pasik :-) attól lovagiasnak érezhetik magukat.
2014. jan. 18. 12:28
 9/9 anonim ***** válasza:
Hát engem szoktak a suliban szívatni meg teljesen "számkivetett" vagyok, de ehhez már hozzászoktam. Engem csak simán zavar a tény, h ilyen gyerekesek, éretlenek és meg se próbálják megérteni, h miért vagyok olyan, amilyen. De valahogy túl kell élnem. Remélhetőleg gimi után(mert oda járok) majd jobb lesz a helyzetem.;)
2014. jan. 18. 15:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!