60 éves férfi egyik napról a másikra fél a szellemektől. Mitől lehet?
Csak nem megnézte a Démonok között-et? Nem volna szabad.
Egyébként attól jobban fél az ember amitől nem tudja megvédeni magát ami nem kézzel fogható.
Am meg pszichológussal lehetne beszélni erről.
Hát ez furcsa, lehet hogy félt eddig is csak most említette. Előfordul, hogy nem nagyon félünk, aztán valami miatt mégis elkezdünk, az agyunkba bevési magát. Régebben, kisegyerekként, én is féltem sokszor, viszont mostanra elmúlt, de azért ha egy olyan filmet (főleg dokufilmet) látok, akkor egy kicsit lehet hogy kiráz a hideg. Akik egyedül élnek, azoknál még inkább előfordulhat ez, én biztos félnék kicsit, de ismerek olyat aki jóval idősebb, és mégsem fél egy nagy házban. Minden fejben dől el... Persze lehet hogy apukád tud valamit, amit mi nem... :) Beszélj vele. A tévében biztos nincs semmi. Próbáljon nem arra gondolni... Kiskoromban féltem hogy a szekrényből kijön valami, vagy amikor az ajtó nyílt... erre nagyon tisztán emlékszem.
MIkor valaki erre gondol, akkor mindig azt fogja tapasztalni, hogy zörejeket hall, vagy látott valamit, stb... az agyunk játszik velünk. Zörejek abból is keletkeznek hogy a meleg-hideg hőváltozások miatt a dolgok megreccsenek, ilyen nálunk is szokott lenni, néha olyan hangosan hogy meg is lepődök én is. Bár mostanában annyira nem figyeltem fel rá, régebben sokszor.
Konkrétan a TV-ből kijövő szellemektől fél?
Érdemes lenne visszaemlékeznie, mikor kezdődött és mi váltotta ki. Ha képes rá emlékezni, meg tudja határozni, akkor meg lehetne próbálni a kiváltó adást (már ha van ilyen) újra nézni de csak szigorúan nappal és társaságban (mondjuk veled együtt). Sokszor segít az irracionálison, ha szembe nézünk vele.
Drasztikusabb megoldás, takarítsátok ki a TV-t a lakásból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!