Miért van az, hogy mindig, mindenféle tüneteket veszek észre magamon? Hipochonder vagyok?
Mindig figyelgetem magam, és legtöbbször észreveszek valamit. Rákeresek neten, és miután utánaolvastam, minden tünetet beazonosítok saját magamnak. És persze mindig a legrosszabbakat. Tipikus példája vagyok a "fáj a fejem, agydaganatom van" szindrómának. Pl a napokban kissé rekedt vagyok, mivel többször megizzadtam, és mentem ki a hidegbe. Máskor is volt ilyen, de most kicsit olvasgattam a rekedtségről, és máris gégerákot diagnosztizáltam magamon...
Tudom, hogy nem szabad félni, meg mindig a legrosszabbra gondolni, mert akkor bekövetkezik, de ez nálam egyre csak fokozódik.
Lehet ezt valahogy kezelni? Nagyon megkeseríti az életem.
Köszönöm a válaszokat!
Igen, lelkileg kellene erősödni, mert ugye ez pszichés eredetű. Pszichoterápiára nem fogok menni, olvastam, hogy nagyon macerás, és hosszadalmas, meg egyébként is, bármilyen kezelés elég bonyolult, mivel maga a probléma is az.
Úgyhogy önkontroll, meditáció, és a gondolatok lekötése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!