Pszihiáterem Perdox 2mg os gyógyszert írt fel, de több patikában se tudtak adni, mert nincs. Ripedon 4mg-t adtak helyette, mert azt mondják ugyanaz. Bemerjem venni? Tényleg ugyanaz?
ja meg azért ez se semmi a betegtájékoztatóban:
Szívbetegségek és a szívvel kapcsolatos tünetek - Gyakori: reflex tachycardia; Ritka: QT-szakasz megnyúlása, ventricularis arrhythmia, torsade de pointes, szívmegállás, hirtelen, nem tisztázott eredetű halál.
Mondanám, hogy nem adnak gyógyszerként olyat, ami súlyos méreg, de ez a leírás tényleg nem néz ki jól. Ha nem skozofréniára kaptad, akkor - bár én nem vagyok orvosellenes - azt mondom, hogy keress másik orvost, de inkább pszichológust, vagy kineziológust, relaxációs tréninget, jógát, szorongásos állapotból gyógyszer nélkül is ki lehet keveredni, ha nem annyira súlyos. A problémákat valahogy meg lehet oldani.
A patikába meg én a helyedben visszamennék, de nem ahhoz, aki kiadta a gyógyszert, hanem a vezetőhöz, keressék vissza a receptet, ez náluk megvan, és adjanak magyarázatot a dupla hatóanyag kiadására. Ha a felírt gyógyszer helyett mást adnak ki, azt rá kell vezetni a receptre.
első
Nos, itt egy cikk arról, amit fentebb írtam, érdemes elolvasni:
"A pszichiátria kereskedő szerepét egyre több tény bizonyítja. A gyógyszeripar dolga a hamisítás, a pszichiátria dolga pedig a hamisított eredmények naiv átvétele és "alkalmazása". Az "alkalmazás" azt jelenti, hogy úgy tesznek, mintha elhinnék, hogy pl. az antidepresszánsok hatásosak bipoláris betegségben (pedig nem azok, sőt károsak), elhiszik, hogy az antipszichotikumok hatásosak bipoláris betegségben (pedig nem azok, sőt károsak), és most új divat van kialakulóban: az antipszichotikumokat kezdik alkalmazni mindenféle kórképekben, így pl. az antidepresszánsokra nem gyógyuló (miért gyógyulnának hatástalan szerekre?) "depressziósoknál" kezdik bevetni az antipszichotikumokat (lásd. vonatkozó cikket). Mivel az antipszichotikumok a legújabb, legdrágább szerek, a gyógyszeripar azt szeretné elérni, hogy minél több beteg kapjon antipszichotikumot, függetlenül annak következményeitől. Mert ezek a szerek a legveszélyesebbek mind közül."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!