Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Skizofrén vagyok?

Skizofrén vagyok?

Figyelt kérdés

Szóval néha, vagyis elég gyakran szoktam magamban beszélni. Mármint nem mindig hangosan mondom ki a szavakat, inkább csak az agyamban mondom el a dolgokat, de úgy, hogy közben elképzelem, elmondom azt is, amit xy-nak mondok. Pl: járok pszichológushoz és gyakran mielőtt megyek hozzá, összeszedem a gondolataimat, érzéseimet, hogy mégis mit fogok neki mondani. És ilyenkor a fejemben elmondom ezeket a dolgokat, de úgy, hogy közben elképzelem(elmondom magamban), hogy Ő mit fog erre válaszolni, vagy, hogy Ő mit fog kérdezni. És aztán én erre válaszolok meg ilyenek. Szóval ilyenkor olyan, mintha ténylegesen ott lenne velem (mármint én tudom, hogy nincs ott :D ). Szóval ez a skizofrénia jelei? Beszéljek erről a pszichológusnak vagy csak ez azért van, mert eléggé bizalmatlan vagyok az emberekkel és esetleg én így beszélem meg magammal a dolgokat vagy nem is tudom?

21/L

2013. dec. 25. 00:21
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem, ez nem skizofrénia, még csak a közelében sincs.

Skizofrénia az, ha hangokat hallasz, hallucinálsz, olyan dolgokat látsz/hallasz/érzékelsz, amik nincsenek ott. Azt képzeled, hogy figyelnek, üldöznek. Lehetnek még furcsa, idegen érzéseid, pl. hogy a tested igazából nem is a tiéd.

Ja és a legtöbb esetben a skizofrén ember nem látja be, hogy beteg! Teljesen valóságosnak éli meg a tévképzeteit.

2013. dec. 25. 00:29
 2/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

Komolyan megnyugodtam. :) Gondoltam én, hogy nem vagyok az, mert hát eléggé képben vagyok én a világommal. :D De akkor ez miért van, hogy így beszélek magamban? És elképzelek párbeszédeket létező emberekkel, pl: barátaimmal, családtagjaimmal stb.?

2013. dec. 25. 00:35
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
nyugimááááááár. semmi bajod nincs. túlbonyolítod. megkérdezhetem a horoszkópod? :$
2013. dec. 25. 00:37
 4/8 A kérdező kommentje:
Halak. Miért? :)
2013. dec. 25. 00:38
 5/8 anonim válasza:
100%
Ez csak felkészülés egy helyzetre.Nyugi én is szoktam ilyet,mikor fontos a mondanivalóm előtte begyakorolom ,hogy minden simán menjen.teljesen normális.
2013. dec. 25. 00:55
 6/8 anonim ***** válasza:
Tényleg nem az. :) néha én is szoktam. nyugi :)
2013. dec. 25. 09:21
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Abszolút nem skizofrénia, sőt!

Az pedig teljesen jó dolog, ha fejben "lejátszod" a beszélgetéseket a pszichológusoddal, és a válaszait is elképzeled. Ez ugyanis azt jelenti, hogy az ő támogató, elfogadó attitűdje már belsővé vált, és akkor is tud segíteni, ha éppen nincs jelen. Ennek örülj, mert kimondottan hasznos, ha így állsz a terápiához! Ettől működik!

2013. dec. 25. 12:38
 8/8 anonim ***** válasza:
Minden ember szokta ezt csinálni, nyugi, nincs semmi bajod.
2013. dec. 25. 12:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!