Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szédülés Cipralex?

Szédülés Cipralex?

Figyelt kérdés

Több mint fél éve minden nap egésznap szédülök, vagy legalábbis bizonytalanságot érzek. Van, amikor megfeledkezem róla, de mindig érzem, különböző intenzitással. Reggel mindig erős, és a tarkóm, nyakam is fáj, van, amikor este is, ezért előbb le kell feküdnöm.

Korábban pánikbeteg voltam, ami emiatt előjött. Frontint szedek napi 2-3 szor 0,25mg-t.

Voltam neurológusnál, koponya mri-n, nyaki röntgenen, nyaki ér ultrahangon, vérvételen. Minden negatív.

Legutóbb izomlazítót próbáltam meg esténként egy Miderizone-t. Egy hétig szedtem, nem vettem észre különbséget, elhagytam.

Pszichiáter korábban írt fel Cipralexet, de csak ma vettem be az elsőt délelőtt (10mg). Most úgy érzem mégjobban szédülök, és enyhe hányingerem is van. Volt valakinek hasonló tünete? Segíthet ezen egyáltalán a Cipralex?

Hónapokkal korábban egyszer elkezdtem a Rexetint is, de azt kb. egy hét után abbahagytam.

2013. dec. 12. 13:09
 1/9 anonim ***** válasza:
Azok a gyógyszerek, amiket nem szedsz be, nem is hatnak. Most mi a kérdésed? Hogy lesz e ez roszabb is? Igen, kimondottan. De hát te tudod mit csinálsz.
2013. dec. 12. 13:12
 2/9 anonim ***** válasza:
Én is pánikbetegség miatt 3-4x 0,5mg Frontint szedek és bizony még ha hozzá is szoksz, bizonyos esetekben szédelgést okozhat. A Cipralex meg komoly gyógyszer, azt én nem szedném, ha csak nincs rá nyomós okod. De amúgy a leírtak alapján elég pszichés alapú problémáid vannak, jó lenne, ha nem figyelnél túl sokat magadra és akkor minden jobbra fordulna.
2013. dec. 12. 13:33
 3/9 A kérdező kommentje:

Kedves első!

Mint azt írtam a Cipralexet most kezdem el szedni. A kérdésem az, hogy jó-e egyáltalán ilyen tünetre?

Nem tudom, hogy te hány gyógyszert szedsz, én minél kevesebbet szeretnék, főleg fölöslegesen.

Az kimaradt, hogy 25/F vagyok.

2013. dec. 12. 13:35
 4/9 anonim ***** válasza:
Valószínűleg nem véletlenül írta fel az orvos a Cipralexet. Mivel úgy tűnik, nincs szervi problémád,így a szédülés minden bizonnyal pszichés eredetű. Tudnod kell, hogy az ilyen gyógyszereknek idő kell, amíg hatnak. Legalább 2 hétig kell előírás szerint szedni, hogy valódi javulást tapasztalj.
2013. dec. 12. 14:02
 5/9 anonim válasza:
81%
Szia!Én egy hétig felet szedtem csak utána egészet hidd el segiteni fog de idő kell 2-3 hét!Jobbulást!
2013. dec. 13. 07:44
 6/9 anonim ***** válasza:
Ne szedj ilyen szarságokat, orbáncfű vagy citromfű tea.
2013. dec. 13. 22:20
 7/9 anonim válasza:
Augusztus óta szedek cipralexet. Szeptember, október jó volt. Novembertől mai napig azaz 2 hónapja mintha rosszabb lenne. Akkor 1-et szedtem, most napi 2. Eddig legalább a fejem nem fájt most már az is. Szenteste a sógoromékhoz alig mertem átmenni, olyan pánik tört rám. Jan.15-én megyek vissza a pszichiáterhez. Lehet, hogy gyógyszert kell váltani, azt mondta. + frontint szedek napi 1 1/2. Nagyon szar. Régebben pörögtem, csináltam a dolgom, most meg mintha le lennék lassulva. És valahogy a látásom sem jó !
2014. jan. 1. 12:23
 8/9 A kérdező kommentje:
Nem szoktattam hozzá magam a Cipralexhez. Sokkal rosszabbul éreztem magam, nem tudtam végig csinálni a napomat. Szorongásra lehet, hogy segít, de a szédülésemre/bizonytalanság érzetemre valami más megoldást keresek. Frontint tovább ra is szedem, alacsony adagban.
2014. jan. 8. 11:02
 9/9 anonim ***** válasza:
Csatlakozom a 7-eshez. a depresszióra több gyógyszerváltás után ez lett jó, de most nagyfokú álmosságom van, nap közben négy órákra simán elalszom ha hagynak, a memóriám rossz és mintha rosszul látnék, tanulnom kéne és nem megy, nem haladok az anyaggal. Nem tudom mit tegyek. Szédülni nem szédülök.
2014. jan. 20. 12:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!