Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan tudok bejelentkezni...

Hogyan tudok bejelentkezni pszichológus?

Figyelt kérdés
Szeretném magam megvizsgáltatni, mert mostanában sajnos nagyon rosszul érzem magam, és kíváncsiságbol rákerestem interneten az enyhe depresszió tüneteire és egyezett nagy része.. Sejtem, hogy ez a dolog miből alakulhatott ki, és kíváncsi vagyok rá mit tanácsol ilyen esetben egy szakember. + dolog az is, hogy jol esne, ha végre az az ember akinek elmondom a fő bajom értelmesen reagál rá, és nem magával kezd foglalkozni hiába mondom el neki, hogy nekem szükségem lenne egy kis támogatásra mert nagyon egyedül érzem magam. Sajnos nagyon közeli barátnőm nincs, barátom van de épp ő is meg vele kapcsolatos dolgok miatt nem érzem magam egyáltalán boldognak, hiába érzem magam jol vele.. :) Ha neki elmondanám őszintén ezeket a dolgokat, valószínű, hogy elhagyna és nem szeretnék teljesen egyedül maradni mert csak ő van akire támaszkodhatok... - Iskola pszichologushoz nem tudok fordulni, nincs az iskolámban. Fizetni kell a pszichologusoknál? Nem a legjobb orvos érdeklne.. Hol találhatom meg őket? 17 éves vagyok
2013. dec. 10. 15:27
 1/2 anonim ***** válasza:

Szerintem a legjobban akkor jársz, ha keresel valamilyen alapítványt, ahol korodbelieket kezelnek. Vannak ilyenek, pl. Iránytű Ifjúsági Alapítvány.

Viszont ezt ne úgy képzeld, hogy elmész egyszer, és minden bajod megoldódik... egy-egy terápia hosszadalmas, hónapokig, évekig eltarthat.

(A pszichológus nem orvos, az a pszichiáter, de neked pszichológusra van szükséged.)

2013. dec. 10. 19:11
 2/2 anonim ***** válasza:

Neked pszichoterápiára van szükséged. Egy orvos is tarthat, de általában csak a receptírási előjogukkal élnek, és azzal nem nagyon, hogy az emberrel beszélgessenek. A TB-s pszichológusnak nem kell fizetni, csak a magánnak. Amúgy az SZTK-s is hasonlóan "hatékony", mint a magán, csak lelkiismeretes terapeutát kell kifognod.

Javaslom a pszichológust, telefonon kérhetsz időpontot oda. Amúgy fiú vagy, vagy lány?

Én is járok terápiára, mert van egy kis tudathasadásos zavarom, meg depresszióm. Jóformán meg sem tudom fogalmazni a bajomat, csak nagyon rosszul vagyok, hányingerem van magamtól. A társaságommal vannak a problémáim. Meleg vagyok, és eléggé kiközösítenek emiatt. Sohasem hittem, hogy a saját "hazám" fog kiközösíteni emiatt, holott szinte senkinek sem ártottam. Na, de ez lényegtelen. Ha gondolod, akkor írj privátban, ha kérdésed van :P

17f

2013. dec. 10. 19:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!