Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Az anorexia mentális zavar?

Az anorexia mentális zavar?

Figyelt kérdés

én 18 éves vagyok és 176cm és 44kiló a méreteim alapján én is anorexiás lennék?

amúgy eszek na jó nem viszem túlzásba inkább csipegetek minednneap valmicskét..na meg tornázok is napi 3szor de ettől még normális vagyok,nem?

2008. júl. 11. 19:39
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
a méreteid alapján régen az vagy, de az anorexia mentális zavar, és az agyban dől el. te nyakig benne lehetsz, mert biztos, hogy csontsovány vagy, de te mégsem ezt látod.
2008. júl. 11. 20:23
 2/15 anonim ***** válasza:
97%

Az anorexia eleinte mentális zavar, ami idővel fizikai állapot romlást is okoz, sőt, halálos is lehet, mint sokat hallottaunk már róla.

Azt hiszem, hogy te nagyon vékony lehetsz, legalábbis én legvéknyabb időszakomban voltam 50 kiló 179 cm-hez és édesanyám már többször elsiratott. Rajtam az az ötven kiló is a csontokból állt, illetve elég izmos voltam akkor, az izom pedig többet nyom, mint a sima husi, hájacska.

Neked kell tudnod, hogy van-e mentális problémád!

Ha alapvetően ilyen a testalkatod, nincs szükséged több táplálékra, egészségesnek érzed magad és meg vagy elégedve ezzel, valamint azért mozogsz naponta háromszor, mert jól esik, vagy valamilyen sportot űzöl versenyszerűen, akkor nincs bajod.

Ha azért eszel keveset, mert nem engedsz magadnak többet és azért sportolsz ennyit, mert egyébként nem tudnál a tükörbe nézni lefekvéskor, tehát minden tőled telhetőt megteszel azért, hogy nehogy e súly felé menj, akkor viszont rossz úton haladsz és veszélyben vagy.

Én hiszem azt, hogy az egészséges ember szervezete érzi, hogy mennyi kalóriabevitelre, mozgásra van szükség és kialakítja maga számára a megfelelő átlagsúlyt (egészséges alatt azt értem, hogy emberünk nem szenved gyomor, hormon, lelkizavarokban).

Szerinted miért vagy 44 kiló? Azért mert neked ez az átlagos, vagy azért, mert te erőlteted?

2008. júl. 11. 21:49
 3/15 A kérdező kommentje:
nos hát régebben 55 kiló körül voltam de nem tetszettem magamnak túl hájasnak gondoltam magam ezért koplaásba kezdtem és fogytam elég sokat de most se érzem magam jól de félek ha ennél többet fogyok komoly gondjaim lennének
2008. júl. 12. 00:26
 4/15 anonim ***** válasza:
96%
a 176 cm magassaghoz meg az 55 kilo sem eleg,szerintem akkor is sovany voltal.
2008. júl. 12. 03:32
 5/15 anonim ***** válasza:
96%

A masodik válaszoló vagyok. Rossz hírem van! Attól tartok, hogy ez már anorexia, vagy erősen haladsz felé.

Próbálj meg leállni! Van párod? (Bár attól tartok, hogy nincs, ha lenne, akkor talán az énképed is egészséges lenne.) Azt hiszem, hogy egy partner ebben tud segíteni, vagy szülők, testvérek, barátok.

Először is beszélned kell róla. Barátnővel üljetek össze egy (vagy több) üveg bor mellett és mondj el mindent, olyan dolgok fognak belőled előjönni ezzel kapcsolatban, amire nem is gondoltál és másnap el sem hiszed, hogy ezt tényleg komolyan gondoltad, de mégis okos dolgok.

Ha nem megy, akkor kérj segítséget. De ha elég reális vagy, ismered a saját lehetőségeidet és korlátaidat, és értelmesen el tudsz gondolkodni arról, hogy milyen esélyeid, életed lesz a jövőben, ha ez a dolog még jobban eluralkodik feletted, akkor azt hiszem, hogy önmagadtól is le tudsz állni.

Fizikálisan hogy vagy? Gyomrod rendben? Nincsenek szédüléses, remegéses rohamaid?

2008. júl. 12. 06:34
 6/15 A kérdező kommentje:

nincs barátom de nem is naon akarok meg nem hiszem h bárkinek kellenék...meg aztán nem is tom h eltudnék én viselni valkit mármint ha hozzám érne tuti arra gonolnék h jéjzusom a hájamat fogdossa ...a barátnőmmel meg má beszéltem erről de úgy gondolja h majd kinövöm anyám is észrevette h valmi gond lehet de nem naon csinál semmit.

szédelgéseim meg mindennap vannak és sokszor szoktam remegni is :S

2008. júl. 12. 11:14
 7/15 anonim ***** válasza:
97%

'a barátnőmmel meg má beszéltem erről de úgy gondolja h majd kinövöm anyám is észrevette h valmi gond lehet de nem naon csinál semmit.'

Azt hiszem egy nagy adag szeretetre van szükséged,hogy figyeljenek rád-jól esne neked,ha észrevenné valaki,hogy gond van.Ez az egész a te segélykiáltásod...ez kiderül a fenti idézetből,de a kérdésed megfogalmazásából is.azért kérdezték,hogy van-e barátod(aki szeret),mert ha lenne,szeretne téged,és már észrevenné,hogy nincs rendben valami.Az persze természetes ilyenkor,hogy nem tudsz ilyen kapcsolatot kialakítani,de persze jólesne.Az életben viszont nem nagyon figyelnek egymásra az emberek,hidegek,és sokszor van olyan,hogy segítséget várnánk el,de nem kapsz,olyanoktól se,akiknek elméletileg 'kötelességük lenne'-anyukádra és a barátnődre gondolok.Tudom,miről beszélek,nekem is vannak gondjaim,és anyám nem nagyon segít,barátaim nincs sok,de van egy barátom,akivel nagyon megértjük egymást,támogat,és neki beszélhetek csak a problémámról.

Te is tudod,hogy anorexiás vagy,de azt várod,hogy más vegye észre helyetted,de lehet,hogy még akkor se hinnéd el.És meglehet,hogy senki nem fogja észrevenni,akkor mi lesz? még jobban lefogysz,míg végül nem bírja a szervezeted?gondolj arra,hogy minden testrészed megvan,egészséges lennél,ha ezt a fogyózást abbahagynád...nem sajnálod a tested,a szöveteid,a szerveid,hogy így kínzod őket?Ők szolgálnának téged,segítenének téged az életben,és egy új életet is világra hoznának,te meg ezt tönkreteszed?

Én is csináltam olyan hülyeségeket,hogy nem ettem és eddzettem kb.2 hónapig,de ezen elgondolkodtam,és abbahagytam ...nekem elég volt ez is.pedig akkor mellettem se volt senki,se anyám,se barátnőm,se barátom.

Te is meg tudod csinálni azt,hogy kicsit többet eszel,és felülkerekedsz ezen az akadályon,le tudod győzni.Persze kérhetsz segítséget pszichológustól,és ne szomorodj el,ha megint falba ütközöl,mert van kiút,de csak akkor,ha te is akarod.

csak te vethetsz veget a sajat remalmodnak.

Írhatsz priviben,ha akarsz még erről beszélni!

2008. júl. 12. 13:13
 8/15 anonim ***** válasza:
29%
Drága lelkem rózsaszálam. Mivel elmúltál 18 nagykorú vagy, és ha úgy érzed,hogy ez nem jó magadtól is lemehetsz a megfelelő szakrendelésre. Nem kelll hozzá anyuci. Bár persze jobb lenne ha foglalkozna veled és támogatna.
2008. júl. 12. 14:10
 9/15 anonim ***** válasza:
szia 55 kg-ról hány nap alatt fogytál le kb 5 kilót????
2008. okt. 30. 11:13
 10/15 A kérdező kommentje:

szerintem 10 nap alatt ledobtam magamról kb.

mért?

2008. okt. 30. 18:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!