Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hagyjam abba az antidepresszán...

Hagyjam abba az antidepresszáns szedését? SOS

Figyelt kérdés
15 éves vagyok, depresszióra szedem. Korábban ha fel is merült bennem az öngyilkosság, nem akartam komolyan meghalni, viszont mióta elkezdtem szedni a gyógyszert, állandóan szuicid gondolataim vannak. A pszichiáter nem adott az antidepresszáns mellé nyugtatót, és úgy tudom, hogy ilyen esetben ez betudható mellékhatásnak. Még csak 3 napja szedem, de ha ez az érzés tovább erősödik, nem hiszem, hogy tudok majd józanul gondolkodni. Mikor fog ez elmúlni? Mit tegyek?

2013. nov. 27. 20:28
 1/8 anonim ***** válasza:
Az első héten kétnaponta szokrtak felet szedni, a következő héten naponta felet. És csak azután szedik az egészet. Valszeg olyan szert írtak fel neked, ami mellé nem kell nyugtató. Ha bármi panaszod van, inkább menj vissza az orvoshoz, mint hogy megszakítsd a gyógyszer szedését. Ez a betegség gyógyszer nélkül nem gyógyul meg.
2013. nov. 27. 20:33
 2/8 A kérdező kommentje:

Az orvos egy szót sem szólt nekem arról, hogy fokozatosan kellene növelnem a mennyiséget. És egyébként sem volt szimpatikus, ezért inkább keresek egy másik pszichiátert, de rengeteget kell várni egy időpontra...

Egyébként Zoloftot szedek.

2013. nov. 27. 21:14
 3/8 anonim ***** válasza:
Vigyázz a Zolofttal, mert kemény gyógyszer! Szedtem egyszer 7 hónapig, egyszer pedig 4 hónapig. Nekem nem vált be. Nagyon lefogytam, ment a hasam és sokkal rosszabb állapotba kerültem tőle, mint előtte. Ráadásul a hajam is nagyon megritkult ettől a szerotonintól. Nekem kellett hozzá szednem 2x1/2 Xanaxot a 0,25-ösből. Menj vissza az orvosodhoz és beszélj vele.
2013. nov. 27. 21:25
 4/8 anonim ***** válasza:
55%
Ha abbahagyod, akkor feltétlenül kezdj el napi szintem sportolni. Tanulj meg szorongás alatt helyesen lélegezni, valamint relaxálni. Engem sem az antidepi gyógyított meg.
2013. nov. 27. 21:29
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Állítólag az antidepresszánsok az első 1-2 hétben felerősítik a depresszió tüneteit, később azonban használni fognak. Ne hagyd abba a gyógyszerszedést, de mindenképpen beszélj majd az orvossal (vagy egy másikkal), lehet, hogy neked nem pont erre a szerre van szükséged. És légy erős! Ne hagyd, hogy ezek a rossz gondolatok eluralkodjanak feletted!
2013. nov. 27. 22:50
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Tapasztalatból mondom, hogy NE hagyd el csak úgy, mert még tízszer rosszabb lesz, mint mielőtt felírták.

Az antidepresszánsokat nem kúraszerűen kell szedni, mint egy antibiotikumot vagy coldrexet vagy akármit, nem egy hét alatt kell a csodát várni, ennek sokkal több idő kell, mire használ. Ha majd úgy döntesz hogy leállsz, azt is csak fokozatosan, max két hetente egy féllel lehet csökkenteni addig ameddig már nem veszel be egyet se. De ez még odébb van. Türelem!

ui.: orvos tudta nélkül, egyik napról a másikra tettem le, mocskosul rosszul voltam, és majdnem kicsináltam magam, a tüneteim pedig sokkal rosszabbul jöttek vissza. úgyhogy tényleg várd ki ameddig hat.

2013. nov. 28. 03:20
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszi, hogy írtatok. Tegnap nagyon magam alatt voltam, de ma már belátom, hogy igazatok van, folytatni fogom türelmesen.
2013. nov. 28. 07:32
 8/8 anonim ***** válasza:
Az első vagyok. A Zoloft nagyon jó gyógyszer ( már ha van ilyen), és valóban azok a kezdeti hatásai, amiket leírtál. Kb 2 hét szedés után elmúlnak a mellékhatásai. Minden nap azonos időben szedd. Cigi, pia nem javasolt. Én is azt szedtem, rendbe is hozott.
2013. nov. 28. 19:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!