Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért aggódhatok ennyire egy...

Miért aggódhatok ennyire egy ideje a szívinfarktus miatt?

Figyelt kérdés

Mostanában elég sokat gondolok rá, és tartok tőle hogy mi van ha azom lesz, annak ellenére hogy semmi rá utaló tünetem nincs. Főleg akkor kezdek el aggódni, ha valami olyan hírt hallok, hogy valaki szívinfarktust kapott, szóval ha eszembe juttatják.

Mit csináljak ez ellen, hogy verjem ki a fejemből ezt a betegséget?

20/F

2013. nov. 26. 19:27
 1/3 anonim ***** válasza:

Gondolj arra, hogy ha az a sorsod, hogy szívinfarktust kapj, akkor úgysem tehetsz ellene semmit, így feleslegesen aggódsz. Ha viszont NEM az a sorsod, hogy szívinfarktust kapj, akkor megint csak feleslegesen aggódsz, és egy csomó örömtől megfosztod magad. Tehát: mindenképpen feleslegesen aggódsz.

Néha én is elkezdek rettegni különböző betegségektől... nekem olyankor még az segít, ha végiggondolom, hogy ha tényleg olyan betegségem lenne, akkor hogyan jönnék ki belőle. És hogy akármilyen betegségem is legyen, nem dől össze a világ, mindig van esély a gyógyulásra és a teljes életre.

2013. nov. 26. 20:11
 2/3 anonim ***** válasza:
A túlzott aggódás az egészség miatt (vagy bármi miatt) a szorongás előjele. Menj el a háziorvosodhoz, kérd meg, hogy csináljon EKG-t, hogy megnyugodhass, nincs baja a szívednek. Ennél többet egyenlőre nem tehetsz.
2013. nov. 26. 22:09
 3/3 anonim ***** válasza:

Ajánlom neked az autogén tréninget. Egy pszichiáter professzor fejlesztette ki direkt azzal a terápiás céllal hogy segítsen a testi tünetektől szorongó embereken!

youtube-on is megtalálható, érdemes az elsővel kezdeni!

2013. nov. 27. 11:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!