Mi lesz ha abbahagyom a hangulatjavító és a többi gyógyszer szedését csak úgy?
Önkényesen soha nem szabad elhagyni a gyógyszereket! Igaza van az első válaszadónak, tényleg mélyre kerülhetsz, ahol elég durva dolgokat csinálhatsz, pl. öngyilkosság.
Én is mániás depressziós vagyok amúgy, szóval ismerem ezt az állapotot.
Szerinted miért érzed úgy, hogy nincs rá szükséged? A tünetmentesség attól van, hogy szeded a gyógyikat. Amint abbahagyod, előjönnek a tüneteid és kórházban fogsz kikötni, hogy hónapok alatt újra beállítsák őket. Sajnos van tapasztalatom a betegséggel kapcsolatban egy családtagom kapcsán és vele ez történt.
Amit meg kell értened: nem állítólag van mániás depressziód, hanem biztosan... a betegség egyik tünete, hogy nincs betegségbelátás. Nagy szükséged van a pszichoterápiára, mert többek közt ezt is el kell fogadnod. Mindig szedd be a beállított dózisú gyógyszereid, mert sajnos ha hagyod kiürülni őket a szervezetedből és rosszul leszel, egyre nehezebb újra beállítani. Arról nem is beszélve, hogy nem kívánom senkinek azt sem, amit közben a hozzátartozók átélnek... Ezt hozzátartozóként tanácsolom, és tudom hogy lehet minőségi életet élni ezzel a betegséggel - csak el kell fogadni, erre pedig a pszichoterápia a legjobb.
Ha valóban mániás-depressziós vagy, akkor ezt hallgasd meg: a szomszédasszonyom abbahagyta a gyógyszerét, önkényesen. Félév múlva elszökött, a fél ország kereste, két hónap múlva megtalálták. Mindenféle ökörségeket kezdett csinálni, mikor hazajött a fele súlyára fogyva, mások kertjében rózsát metszett, letarolta a saját sövényét, "ajándékokat" osztogatott. Mire betelt a pohár, annyi feljelentést kapott, hogy a végén rendőrök vitték el, akkor már a triplájára hízva, erőszakkal, hogy kórházba zárják.
Nem kéne...elvan az ember, reggel beszedi a gyógyszerét, vitaminját és mindenkinek kevesebb a gondja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!