Milyen betegség a borderline szindróma? Milyen együttélni egy ilyen beteggel?
Az egyik kollégiumi lakótársamat korábban skizofréniával kezelték. Másfél hónapja hirtelen pánikrohamai lettek, megint bekerült a kórházba. Pánikbetegséget és borderline szindrómát diagnosztizáltak nála -- és egy hét múlva már ki is fogják engedni. (?)
Mire számítsunk majd mi, a lakótársai? Az orvos csak annyit volt hajlandó mondani, hogy "sok gondunk lesz vele", és amikor hétvégenként kiengedték, akkor is nagyon rossz bőrben volt -- egyszerűen félelmetesek voltak a hirtelen megnyilvánulásai.
Természetesen utánanéztem a betegségnek, szóval nem kell wikipédiát meg ilyeneket linkelni, de ha valakinek van esetleg személyes tapasztalata, és megírná, azt nagyon megköszönnénk!
Borderline szindrómám nem volt, de voltam szorongós amit egy gyógyszer hatásosan kezelt és nem kábított, csak elvonási tüneteim voltak abbahagyása után. Áramütés szerü érzés a fejben, mintha hirtelen elájulnék, izzadás, izomremegés...de a gyógyszer után nem vágytam.
A személyiség zavar amit leírtál egy veszélyes kór, bár a skizofrénia teljesen más az a legrosszabb, nem hiába borderline( skizofrénia és az enyhe pszichés betegség közötti határ).
Én nem laknék vele, mert közveszélyes lehet, főleg rátok, mint együttalvó lakótársakra.
Ha érdekel még pár érdekesség a betegséggel kapcsolatban, hogy milyen gondolatai vannak akkor irjál, mert nekem mesélt már ilyen beteg.
Hát igen, pedig ugyanoda került vissza.
Nos, köszönöm a válaszokat, sajnos akkor nem túl jók a kilátások ezek szerint, se neki, se nekünk...
Rendszeres pszichiátriai kezelésekkel kezelhető...rendes alatt a heti egy alkalmat értjük, ami 10 ezer forinttól kezdődik... :/
Légyszi ha olvasod majd írd meg hogy mi lett a lánnyal...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!