Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Az emberek miért ítélik el a...

Az emberek miért ítélik el a vagdosást?

Figyelt kérdés
Van egy barátnőm akiről nem rég derült ki, hogy vagdossa magát. Nem mutatta soha senkinek a vágásokat (nem is divatból csinálta). Nagyon sok rossz dolgon ment keresztül. Rettegett, hogy valaki meglátja a vágásokat rajta. A kezét, combját, karját, lábfejét, mindenét vagdosta. Már kap kezelést és amikor megkérdeztem miért azt mondta így büntette magát és azért mert így képes volt elviselni a fájdalmat. Én megértem őt. Úgy értem, hogy próbálok empatikus lenni de rengeteg ember az ilyenekre azt mondja, hogy bolond vagy ostoba. Pedig én nem így látom. Tele van kétségbeeséssel, fájdalommal, szomorúsággal és segítségre van szüksége. De miért vannak ilyen gonosz emberek akik nem fogják fel ezt?

2013. nov. 9. 12:39
1 2
 11/15 anonim válasza:
Egyetértek a felettem szólókkal. Ugyan megértem miért csinálja csak azt nem értem,hogy az ilyen emberek miért nem vágják kupán aki miatt fáj valamijük vagy szólnak neki vissza egy két "kedvesebb" szót és ezzel le is van tudva a fájdalom legalább annyira,hogy ne csinálja ezt.És tényleg segíteni kell neki nem empátia.Ez olyan mintha az éhes kutyának mutatod a jó húsos combot és mondod neki,hogy együtt érzek veled kutyuskám biztos rossz,hogy nem kaphatod meg tehát egyenlő a semmivel ezért kell neki segíteni.A másik részemről,hogy normális ember nem vagdossa magát más illetve saját "hülyeségéből" mindenen lehet változtatni ez azon múlik mennyire erős személyiség az illető.Valószínű,hogy a te barátnőd több pátyolgatást kíván ,mint pl. egy másik ember. És olyan nincs hogy nem lehet változtatni...csak nagyon nehéz megtenni az első lépéseket....Tehát ezért ítélik el az emberek,mert túlzásba esnek az illetők...
2013. nov. 12. 01:07
 12/15 kéti22 válasza:
0%
én mindenesetre egy két atyai pofont adtam volna neki és nem vagdosná többet magát.már bocs de igy van
2013. nov. 29. 16:17
 13/15 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó!

Nem, egyáltalán nincs így. Egy ilyen embernek nem két atyai pofon kell, hanem törődés, szeretet, odafigyelés, és még sorolhatnám. De veletek ezt lehetetlen megértetni, ítéljetek el mindenkit szépen.

2014. jan. 8. 01:04
 14/15 miss sajt válasza:
Tudod, előfordul, hogy mások nem tudják kezelni ha látják, hogy valaki akkora traumákon esik keresztül, hogy önvagdosásra adja a fejét. Az ember akkor vagdossa magát, ha egyedül érzi magát, kikészül lelkileg, mint amikor annyira elkeseredsz, hogy már szinte kaparod a falat. Mindig lesznek emberek akik nem fogják megérteni, de a barátnődnek szerintem az jelentené a legtöbbet, ha ott lennél neki és segítenél neki kiszakadni ebből a szomorúságból.
2014. márc. 18. 20:43
 15/15 anonim ***** válasza:

Szerény személyem szerint, az emberek hajlamosak elitélni azt, ami ismeretlen. Nagyjábol egyet értek az első kommentelővel, de kicsit kollektivebb. Minden ösztönnel szembe megy, ha az ember szándékosan, magában kárt tesz. Ez pedig fura, idegen, felsolgozhatatlan és az ilyen dolgokat legkönnyebb elitélni.

Egy világban, ahol senki nem eszik kovászosuborkát, ott el fogják ítélni azt, aki szereti a kovászosuborkát. Mert emberből vannak.

2022. okt. 30. 19:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!