Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mikor ír fel nekem a pszichiát...

Mikor ír fel nekem a pszichiáter Xanaxot?

Figyelt kérdés

Folyton nyugtalan vagyok, ideges, szorongok, depressziós. Volt itthon anyunak Xanax, azt szedtem, jobb volt, de elfogyott. Most jó lenne ha tudnék iratni. Ha elmondom a panaszaimat a dokinak és hogy az jó volt, felírja, vagy egy csomó vizsgálat meg stb vár rám?

Vagy még az jutott eszembe, hogy anyu szedte ezt régebben, igaz már pár éve, de ha esetleg az ő nevében mennék, hogy írjanak fel neki, akkor felírnák, mondván, hogy régen szedte receptre? Mert én egy ilyen 100-as dobozzal ellennék 100 napig, mert csak 1-et szedtem mindig, csak nagyonon parázok ettől a pszicolgógus dologtól.

2009. nov. 14. 23:36
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
100%
Ne parázz. Én is szorongok, depis hangulataim vannak, és járok pszichohoz. Nagyon kedves, segítőkész, és ez a dolga, hogy segítsen. Havonta járok hozzá, és ahányszor kiönthetem a lelkem, mindig megnyugszom. Amúgy hány éves vagy?
2009. nov. 14. 23:46
 2/30 A kérdező kommentje:

23 vagyok.

És akkor ha egyszer elmegyek hozzá, utána vissza kell járni gyakran? Vagy ez változó, nem biztos, hogy muszáj?

És sokba kerül ez az egész?

2009. nov. 14. 23:50
 3/30 anonim ***** válasza:
84%
a pszihiáter ingyenes, ha elmész az esztékába, vagy a kórházba beutatatod magad az ideggyógyászatra. meghallgatnak mi bajod van aztán kapsz gyógyszert ami kell, lehet jobbat is ad, mint amit eddig szedtél
2009. nov. 15. 00:15
 4/30 anonim ***** válasza:
40%

Tudod hogy miért vannak a tüneteid? Gyógyszer nélkül nem lehet megoldni? Vagy egyszerűen csak menekülsz?

Első körbe NE ismétlem NE menjél pszichiáterhez. Ha pedig mégis oda kerülnél akkor SOHA se bízzál vakon bennük. Jó pár szakember rokonom és barátom van, hidd el érted beszélek.

Amit érdemes megtenned:Keresel egy pszichológust. Ehhez tudnod kell, szakembere válogatja milyen módszert preferál. Nem biztos, hogy bejön neked. Ráadásul többségük nem téged, hanem magát akarja meggyógyítani. Úgy 90%-k szemét.

Mindezek ellenére nem lehetetlen akár ingyenes jó pszichológust találni. A lelki segély szolgálatok gyakran tudnak szakembert is ajánlani.

Ha alapos beszélgetések/vizsgálatok után is elküldenek a pszichiáterhez akkor menjél, ha nincs más lehetőség. De ne hamarabb, kérlek!

A gyógyulás mindig rajtad múlik!

2009. nov. 15. 00:17
 5/30 anonim ***** válasza:
73%
hát a gyógyulás nem teljesen CSAK rajta múlik.én i silyen vagyok é shiába próbálok normális lenni,nem lehetséges a családom miatt.Ezért inkább költözöm ;)
2009. nov. 15. 01:09
 6/30 anonim ***** válasza:
100%
Tök vicces, hogy a "Mentális egészség" témában minden kérdésnél valaki kötelességének érzi beírni, hogy "a gyógyszerezés nem old meg semmit" meg "ne a gyógyszerrel kezdd" stb.
2009. nov. 15. 01:16
 7/30 anonim ***** válasza:
53%
Utolsó hozzászóló! Lehet, hogy viccesnek tartod, hogy az emberek próbálják lebeszélni a másikat arról, hogy antipszichotikummal meneküljenek a valóság elől, és egy KO szerencsétlent csináljanak magukból. Nekem felírtak több félét is, de nem voltam hajlandó szedni. Azóta észrevettem magam körül, hogy mennyien függenek ilyen szerektől, és mennyire hátráltatja őket az életben. Mert "minden mindegy", és ugyan tényleg nem paráznak a problémákon - amik azért okoznak rossz érzést mert meg kéne őket oldani, minthogy megvágod magad és fáj - az egész életbe sz*rnak bele. Szóval pár évig beködösítik az agyukat, hogy ne kelljen vele foglalkozni, aztán mikor abba akarják hagyni addigra mégnagyobb a probléma és a függés is jelen van, és abból bizony sokkal nehezebb felállni! Mondhatja itt bárki, hogy tisztában van vele mit akar csinálni, és hogy min fog keresztül menni.. Csak Én például nem hiszek neki. Ha tudná, mibe akar belevágni nem kezdené el, erre a nyakamat teszem.. De elbagatellizálhatjuk, a nővérem 4 évig volt xanaxfüggő és látni is borzalmas volt, mert nagyon sokat szenvedett az elvonási tünetektől is.. Mindegy, itt mindenki felnőtt ember azt csináltok, amit akartok. De utána ne mondja senki, hogy nem volt olyan aki figyelmeztette volna!!
2009. nov. 15. 09:35
 8/30 anonim ***** válasza:

A xanax nem antipszichotikum, hanem nyugtató.

Napi 1 db-tól (főleg, ha az 0,25-ös) nem igen lesz függő senki.

Az meg szimplán nem igaz, hogy ez a szorongás, idegesség (csak) attól van, hogy valaki problémázik, amin más nem, és ha megoldja (ha egyáltalán meg lehet) akkor majd minden oké lesz.

Ennek, mint minden betegségnek minden esetben KÉMIAI oka van, éppen ezért kezelhető gyógyszerrel. Nincs tisztán "lelki" betegség. Nem lelkünk van, hanem agyunk, ami egy igen bonyolult szerv, de attól még a kémia és biológia szabályai alapján működik.

Házidokitól függ, hogy felírja-e, de engedélye van rá. Csak drágább, mintha pszichiáter írná fel.

2009. nov. 15. 13:40
 9/30 anonim ***** válasza:
0%

Kémiai ok? Biztos? Van bizonyítékod?

Mert én már láttam Xanaxtól szenvedő betegeket. Legalább akkora problémájuk volt a gyógyszer miatt mint amiét kezelésre kerültek.

Nem írtam, hogy a gyógyszerek teljesen mellőzendők. Csupán azt, hogy kerülni kell amíg lehet. S ésszel kell használni.

A kérdező viszont láthatóan semmilyen ismerettel nem rendelkezik erről a témáról.

2009. nov. 16. 18:20
 10/30 A kérdező kommentje:

Az utolsó kapja be, nem az okoskodását kérdeztem.

Ha nem tud a kérdésre válazolni minek pazarolja az időt a hülyeségre.

Semmilyen ismeretekkel nem rendelkezem??? Na és akkor mi van?? Miért más igen?

Bocs, nem tudtam, hogy csupa agyonvisszatájékozódott ember jár pszichiáterhez, vagy szed gyógyszert.

Többieknek köszöntem.

2009. nov. 16. 23:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!