Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A pszichológusok tényleg...

A pszichológusok tényleg szeretnek lúzerekkel beszélgetni?

Figyelt kérdés

Vagy csak azért csinálják mert sok pénz van benne? Valószínűleg nekem is el kellene mennem egy pszichológushoz, de már csak azért sem mennék mert szerintem egyáltalán nem érdekli mi van, csak megkapja érte a pénzt, a páciens meg azt hiszi minden oké. Én legalábbis tuti nem tudnék úgy meggyógyulni, hogy tudom, hogy nem érdekli mi van velem, csak a pénzért csinálja.

Bocs a hosszú kifejtésért, nem tudom mennyire érthető a problémám.

2009. nov. 13. 21:53
 1/9 anonim ***** válasza:
33%

lehet hogy ad anti depresszánsokat.:)

am van benne vmi, de mégis ki kell használni ha van lehetőséged h valakinek kisírd bánatod...de ha vannak barátaid mégjobb:D:D

2009. nov. 13. 21:57
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg nem ezt a szakmát választotta volna, ha utálná a dolgot. Engem az elmebetegségek is érdekelnek.
2009. nov. 13. 22:01
 3/9 anonim ***** válasza:
68%
Lehet, hogy "szeretnek", láthatnak benne szakmai kihívást, érdekes lehet egy-egy eset a számukra, de alapvetően szerintem a pénzért/megélhetésért csinálják. Én legalábbis úgy vagyok vele, hogy muszájból dolgozok. Ha el is fogadom a munkámat, ha látok is benne valami hasznosat, érdekeset, mégis teljesen meglennék nélküle, és eszem ágában sem lenne csinálni semmit, ha a nélkül is megélnék.
2009. nov. 13. 22:11
 4/9 anonim ***** válasza:

Leírom ide is, ezredjére:

A pszichológus nem adhat sem anti-depresszánst, se semmilyen más vényköteles szert, mivel nem orvos, hanem bölcsész. És ő nem foglalkozik elmebetegekkel sem, mivel a betegeket szintén orvos kezeli, ő állítja fel a diagnózist. A szakorvost pedig PSZICHIÁTER-nek nevezik, ő végzett 6 év orvosit, plusz több évet lehúzott, mielőtt letette a szakvizsgáját.

A pszichológus (aki BTK-t végzett) arra való, hogy ha valakinek gondjai vannak (nem mentális betegsége!) akkor kibeszélje magából, tanácsot kérjen stb...

2009. nov. 14. 12:25
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
lehetséges, hogy te kifejezetten a pszichologusra gondolsz,de azert leirom. 14 eves vagyok, es mar tobb eve az az almom h pszichiater legyek. egyrészt azért, mert imadom a bioszt, masreszt mert sztem minden emberi lény egy kihivas. lehet hogy gyogyonak fogtok tartani, de sztem ez az egesz hivatas egy muveszet, mar ha komolyan gondolja az ember. sajnos tenyleg jellemzo- fokent a mai vilagban- h az orvosok tobbsege nem a gyogyitas orome miatt vált doktorra. de sztem butasag abbol kiindulni, h mivel ugyis csak a penzert csinalja, nem mész el hozza. hatha kifogsz egy olyat, aki nem! erdeklodj ismerosoknel, stb. hatha ismernek egy megbizhato pszichologust/ pszhiatert, és biztos ossze fog majd jonni.
2009. nov. 14. 12:42
 6/9 anonim válasza:
100%
Szerintem ha valaki elment pszichológusnak tanulni, akkor az valamiért elment oda, érdeklik az emberek, azok viselkedése és motivációi. Kitanult ezer meg ezer viselkedésbeni ok-okozati összefüggést,tud majd segíteni. Szóval igen, érdekelni fogja, amit mondasz neki, és segíteni akar rajtad. És igen, mivel munka, így a pénzért csinálja, de ő tud veled úgy beszélni, és olyan tanácsokat adni, hogy például kigyógyulsz a depressziódból, jobban érzed magad, le tudod küzeni a gondjaidat. De ha nem tetszik, menj másikhoz, másképp nem érdemes eljárni semmilyen terápiára.Szerintem mondd el neki ezt is, hogy "attól félek, hogy magát nem érdekli hogy mi van velem" Erre is válaszolni fog, elmondja h az ő feladata a segítségnyújtás.
2009. nov. 14. 13:59
 7/9 anonim ***** válasza:
65%

A tisztelt kérdező miből gondolja, hogy "lúzer", aki pszichológushoz jár?

Rengeteg vállalat igazgató, manager is jár pszichológushoz, hogy megtudja, hogyan kezelje a stresszt, vagy tanuljon valamilyen relaxációs technikát... Nemcsak azok mennek, akiknek kisiklott az élete, de ha valaki így is járt, akkor se biztos, hogy megérdemli a "lúzer" jelzőt, lehet, hogy önhibáján kívül került abba a helyzetbe.

2009. nov. 14. 17:54
 8/9 anonim ***** válasza:

"Vagy csak azért csinálják mert sok pénz van benne?" A legtöbb ember pénzért dolgozik ÉS valamilyen szinten szereti is a szakmáját. A kettő nem zárja ki egymást.

"Én legalábbis tuti nem tudnék úgy meggyógyulni, hogy tudom, hogy nem érdekli mi van velem, csak a pénzért csinálja."

Kb. "Nem viszem el a kocsimat a szerelőhöz, mert úgyis csak pénzért csinálja".

A pszichiátria egy szakma, akárcsak a többi szakma.

2009. nov. 14. 23:15
 9/9 anonim ***** válasza:
Az első alkalommal megbeszélitek, hogy mik a szabályok. Kinek mi a feladata. mert kettőn áll a vásár. Pl. ha Te nem vagy őszinte, nem gondolod a dolgot tényleg komolyan, akkor mindegy milyen pszichológushoz kerülsz nem tud segíteni! Aztán írtok egy kis megállapodást a feltételekről.A terápia során bármikor feltárhatod, ha kétségeid vannak a pszichológusoddal szemben... Sőt, ez alapvető!
2009. nov. 21. 13:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!